Πολιτική

Στην Αθήνα ο εμίρης του Κατάρ – Ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς αναμένει η κυβέρνηση

Με τον εμίρη του Κατάρ, Σεϊχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, συναντάται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια συνάντηση που, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται να σηματοδοτήσει την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς με έμφαση στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων, αλλά και στην ενέργεια, τον τουρισμό, την άμυνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν και οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς αυτή πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, με την ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν και οι σχέσεις ΕΕ με το εμιράτο.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ στην Ελλάδα, η οποία γίνεται μόλις μερικούς μήνες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ντόχα (τέλη Φεβρουαρίου), όταν το Εμιράτο είχε εκφράσει τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας με τη χώρα μας στο οικονομικό και επενδυτικό πεδίο.

Το Κατάρ είναι άλλωστε σημαντική χώρα της περιοχής και έχει αναλάβει, μαζί με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, διαμεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για ΜΙΑ ειρήνευση στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για έναν ρόλο που, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Ντόχα.

Ο Εμίρης του Κατάρ θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα από τον επικεφαλής του γραφείου του και από τους υπουργούς Μεταφορών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πολιτισμού, τον υφυπουργό Εξωτερικών, τον Διευθυντή Σπουδών και Έρευνας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ (Qatar Investment Authority), ενός από τους μεγαλύτερους κρατικούς επενδυτικούς φορείς στον κόσμο.

Από την ελληνική πλευρά στις διευρυμένες συνομιλίες θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομίας Κ. Χατζηδάκης, Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, Άμυνας Ν.Δένδιας, Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την οικονομική εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago