Πολιτική

Στην Παλαιστίνη ο Στέφανος Κασσελάκης – Συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλο τον Γ’. Όπως ανακοινώθηκε, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τη δράση του Πατριαρχείου και για ζητήματα που αφορούν την Ελληνορθόδοξη κοινότητα στις περιοχές διακονίας Του.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την αταλάντευτη στήριξη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του, καθώς και στην ανάγκη παροχής κάθε είδους δυνατής αρωγής στους Ελληνορθοδόξους που διαβιούν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην τραγωδία που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Παλαιστίνη, ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε, χθες Κυριακή, τον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα, κοντά στη Βηθλεέμ, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία «να συνομιλήσει με τους κατοίκους του καταυλισμού, να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ακούσει τις ιστορίες τους».

Ο καταυλισμός του Αλ ‘Αιντα, στον οποίο διαμένουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη, καθώς δημιουργήθηκε το 1948 μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους.

Νωρίτερα, από τη Βηθλεέμ ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό. Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια».

Πρόσθεσε επίσης, ότι «είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης».

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στην Παλαιστίνη, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago