Πολιτική

Νέα επεισόδια στη «μάχη της φέτας»: Ήταν με λάδι λέει ο Σκέρτσος – Για μισή μερίδα μιλά ο Νίκος Παππάς

Συνέχεια στη «μάχη της φέτας» δίνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Επικρατείας  Άκη Σκέρτζο θα υπενθυμίζει ότι ήταν «με λάδι» και τον Νίκο Παππά από την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «μισή» μερίδα και ολόκληρή Κοροϊδία.   

Δριμεία επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ‘Ακης Σκέρτσος.

Με αφορμή την αντιπαράθεση για την τιμή στη φέτα και το ελαιόλαδο, ο υπουργός Επικρατείας κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ότι, εκτός από άσχετος, είναι επιπλέον «αδίστακτος και θρασύς, και γι’ αυτό επικίνδυνος». Και το κόμμα του οποίου ηγείται, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθίσταται «ουρά της Ελληνικής Λύσης και του αρχηγού της στην κοροϊδία και τα fake news», υποστηρίζει ο υπουργός Επικρατείας.

Αναλυτικά, η ανάρτησή του έχει ως εξής: «Όταν σε πιάνουν -κατά το κοινώς λεγόμενο- κυριολεκτικά “με τη γίδα στην πλάτη” να λες χοντροκομμένα ψέματα, όπως ο χειρότερος λαοπλάνος παλαιάς κοπής, έχεις δυο δρόμους: είτε το αναγνωρίζεις και ζητάς ευθέως συγνώμη είτε τουλάχιστον σιωπάς και σκύβεις το κεφάλι. Δεν απαντάς με περίσσιο θράσος και με νέα ψέματα.

Η επαναλαμβανόμενη λαθροχειρία Κασσελάκη για τις τιμές του λαδιού και της φέτας (όπου αρχικά συνέκρινε ανόμοια προϊόντα και στη συνέχεια ανόμοιες τιμές και συσκευασίες) δείχνει κάτι χειρότερο από ασχετοσύνη. Δείχνει ότι είναι αδίστακτος και θρασύς. Και γι’ αυτό επικίνδυνος.

Και είναι πράγματι κρίμα ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται ουρά της Ελληνικής Λύσης και του αρχηγού της στην κοροϊδία και τα fake news.

Γνωρίζουμε το ιδεολογικά αδιέξοδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά τόση έλλειψη ιδεών, επιχειρημάτων και προτάσεων ώστε να καταφεύγει στις πρακτικές και τις ιδέες του Βελόπουλου, προκαλεί απελπισία.

Εμείς, τουλάχιστον, ως κυβέρνηση είμαστε διατεθειμένοι να εφαρμόσουμε χωρίς παρωπίδες κάθε λογική και εφικτή λύση, που μπορεί να προταθεί και από την αντιπολίτευση, για να αντιμετωπίσουμε σύνθετα προβλήματα όπως αυτό της ακρίβειας. Και αυτό κάνουμε.

Όμως, το τελευταίο πράγμα από το οποίο έχουμε ανάγκη είναι από μια τέτοια ανερμάτιστη και επικίνδυνη αντιπολίτευση. Την πληρώσαμε πολύ ακριβά την προηγούμενη δεκαετία και επανέρχεται ακόμη πιο προκλητικά σαν να μην έχει πάρει κανένα από τα σκληρά μαθήματα της κρίσης.

Είναι ανθρώπινο να θέλουμε να ξεχάσουμε και να αφήσουμε πίσω μας τα επώδυνα χρόνια της κρίσης. Ωστόσο, επ’ ουδενί δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτήν και συνέβαλαν στην παράτασή της. Κι αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να θυμώσουμε και να σηκωθούμε από τον καναπέ μας σε δυο Κυριακές από σήμερα, ώστε να μην επιτρέψουμε σε αυτά τα “ζιζάνια” να ξαναφυτρώσουν στον κήπο μας», καταλήγει η ανάρτηση Σκέρτσου.

Νίκος Παππάς: Μισή φέτα, ολόκληρη κοροϊδία

«Μισή φέτα και ολόκληρη κοροϊδία Μητσοτάκη από τη μία μεριά. Μείωση ΦΠΑ, φορολόγηση υπερκερδών και αξιοποίηση υπερπλεονασμάτων από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. – Στις 9 Ιουνίου θα κριθεί κάθε στρατηγική», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς απαντώντας στην χθεσινοβραδινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι μεταμεσονύχτιες “ανησυχίες” των υπουργών της Ν.Δ. για το πόσο πάει τελικά η φέτα και το πόσο… ζυγίζει ένα κιλό αποκαλύπτουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης Μητσοτάκη, όπως παρουσιάστηκε στη Βουλή. Οι “εκπτώσεις” στις μονάδες μέτρησης δεν θα μας φέρουν από πρωταθλητές στην ακρίβεια, στη μέση της σχετικής λίστας».

Γενικεύοντας ο κ. Παππάς υποστηρίζει: «Στην ακρίβεια συγκρούονται δύο στρατηγικές. Θα κριθούν στις 9 Ιουνίου. Η πρώτη που εφαρμόζει η Ν.Δ. και δεν ακουμπά τα υπερκέρδη, δεν μειώνει τους έμμεσους φόρους, δεν διανέμει τα υπερπλεονάσματα. Η δεύτερη, αυτή που θέλει να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Με μείωση του ΦΠΑ και κατάργησή του στα βασικά αγαθά, μείωση του ΕΦΚ, φορολόγηση των υπερκερδών και αξιοποίηση των υπερπλεονασμάτων, τα οποία αγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ για τα έτη 2022, 2023, 2024. Ο λαός θα επιλέξει ολόκληρη, καλύτερη ζωή».

Για μισόκιλο μιλά ο Μαρινάκης

Σημειώνεται ότι σε νέα ανάρτησή του, με βίντεο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε χθες το βράδυ στο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη που έψαχνε φέτα με 6,28 ευρώ το κιλό.

Όπως φαίνεται από το βίντεο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, στο έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια, φαίνεται πως η ενδεικτική τιμή 6,28 ευρώ αναφέρεται σε συσκευασία μισού και όχι ενός κιλού, όπως αυτή που έψαχνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Παύλος Μαρινάκης και όπως φαίνεται και στο κατατεθέν από τον Πρωθυπουργό έγγραφο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέκρινε συσκευασία 500 γραμμαρίων σε όλες τις χώρες.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο βίντεό του παρέθεσε και απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή στην οποία φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε μίλησε για «το κιλό», όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως αν κάποιος υπολογίσει την τιμή του κιλού από τα στοιχεία που προσκόμισε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, θα δει πως τα προϊόντα που κοιτούσε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ακόμα φθηνότερα.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις συνέπειές του με σοβαρές κινήσεις. Αύξηση των εισοδημάτων, πολλά και αυστηρά πρόστιμα και βέβαια στοχευμένες παρεμβάσεις», ανέφερε κλείνοντας ο Παύλος Μαρινάκης.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago