Πολιτική

Στην Παλαιστίνη με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Επίσκεψη στην Παλαιστίνη θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κος Στέφανος Κασσελάκης, το διάστημα 26-27/05/2024.

Κατά την επίσκεψή του ο κος Κασσελάκης θα επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα, την Βηθλεέμ και την Ραμάλα, όπου θα έχει, μεταξύ άλλων συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO) και την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη τῆς Ἁγίας Πόλεως Ἱερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ’.

Τον κ. Κασσελάκη θα συνοδεύσουν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κα Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης  Άμυνας, κος Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχισα Εξωτερικών, κα Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Πως σχολίασε ο Μαρινάκης

Σε συνέντευξή του στο Mega, o κ. Μαρινάκης τοποθετήθηκε και για το ταξίδι του Στέφανου Κασσελάκη στη Μέση Ανατολή, αναφέροντας: «Πολύ γρήγορα τρεις επισημάνσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τη διπλωματική -εξωτερικής πολιτικής- διάσταση της συγκεκριμένης επίσκεψης. Δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή που να μην περιέχει και επίσκεψη στο Ισραήλ. Εδώ, να μην ξεχνάμε, ότι εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι επιμένουμε και μιλάμε για κατάπαυση του πυρός και να υπάρχουν δίοδοι, για να στηριχθούν οι άμαχοι και να προστατευτούν οι άμαχοι και στην Παλαιστίνη. Εδώ να μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό ξεκίνησε από την τρομοκρατική Χαμάς. ‘Αλλο που ο κ. Κασσελάκης λέει ότι δεν είναι ακριβώς και πλήρως τρομοκρατική. Και εκεί σκοτώθηκαν άνθρωποι οι οποίοι ήταν άμαχοι και εκεί υπήρξαν όμηροι και υπάρχουν και εκεί υπάρχει πόνος. Στέλνουμε, προφανώς, ένα λάθος μήνυμα με αυτό το οποίο κάνουμε. Η θέση η ελληνική, είναι μια θέση ισορροπημένη, είναι μια θέση δίκαιη υπέρ του αμυνόμενου και ταυτόχρονα με σαφές μήνυμα κατάπαυσης του πυρός. ‘Αρα, το ένα έχει να κάνει με το ότι μπορεί να είναι ευχάριστος κάποιος ο οποίος ασκεί πολιτική μόνο με selfies και video, τα οποία καλά είναι, αρκεί να συνοδεύονται από περιεχόμενο. Όταν αυτό, όμως, πηγαίνει σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, είναι επικίνδυνο. Το δεύτερο που θέλω να πω, είναι ότι είναι άλλη μία περίπτωση που φαίνεται ότι σταθερή πεποίθηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αρχηγού του είναι ότι όλα είναι ντεκόρ για επικοινωνία. Δηλαδή, ακρίβεια, μεγάλο πρόβλημα; Πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ας βγάλουμε ένα video για να κάνουμε επικοινωνία, έστω και παραπλανώντας τους πολίτες».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago