Πολιτική

Βουλή: έτσι αξιολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ την τριήμερη κόντρα για την πρόταση μομφής – 7 λέξεις, 6 συμπεράσματα

Σε μία φράση επτά λέξεων συμπυκνώνει το κύριο νόημα από την τριήμερη σύγκρουση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Φουρθιώτη απομονωμένη και σε αποδρομή»! Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε το επιτελείο της Κουμουνδούρου για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής, που κατέθεσε η αξιωματικής αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης και η οποία πρόταση απορρίφθηκε το βράδυ της Κυριακής, αφού η  γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα ψήφισε σύσσωμη κατά (156 ψήφοι), με όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα να την υπερψηφίζουν (142).

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε στην πρόκληση για πρόωρες εκλογές, εμφανίστηκε εκνευριστικά αλαζόνας, σύρθηκε απολογούμενος για τέσσερα θέματα στη Βουλή, μετά από την πρωτοβουλία Τσίπρα που συνεχίζει να βάζει την ατζέντα: Για την παταγώδη αποτυχία στην πανδημία, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στο χάος που δημιούργησε η διαχειριστική ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» και τις πρόσφατες αποκαλύψεις του υπόδικου τηλεπαρουσιαστή για δοσοληψίες και συναλλαγές με το μισό υπουργικό συμβούλιο.

Όπως σημειώνουν στελέχη της Κουμουνδούρου ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε απολύτως τίποτα για κανένα θέμα και το μόνο που έκανε ήταν να παρουσιάζει μία εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και η κοινωνία, για ακόμα μία φορά αυτοθαυμαζόμενος. Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επιβεβαίωσε γιατί ήταν σωστή και πετυχημένη η πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης:

1. Για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ βρέθηκαν πλήρως απομονωμένοι κοινοβουλευτικά, σύσσωμη η αντιπολίτευση στοιχήθηκε πίσω από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής, την ώρα που η ραγδαία φθορά τους συνεχίζεται χωρίς τέλος σε κοινωνικό επίπεδο. Ο Μητσοτάκης βγαίνει όχι μόνο εκτεθειμένος αλλά και κοινοβουλευτικά αποδυναμωμένος, αφού σε μία τόσο σημαντική κοινοβουλευτική διαδικασία ο Μπογδάνος, που είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό πριν ένα μήνα αν και διαγραμμένος, δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

2. Ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και οι βουλευτές της πλειοψηφίας το μόνο που έκαναν επί τρεις ημέρες αμήχανα ήταν να επαναλαμβάνουν αθλιότητες για το Μάτι, λες και  το «επιτελικό κράτος» δεν κυβερνά τη χώρα τρία χρόνια τώρα και κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, λες και ξεχνούν οι πολίτες ότι με δύο μποφόρ κάηκε η μισή Ελλάδα το καλοκαίρι και με προαναγγελθείσα κακοκαιρία μίας ημέρας νέκρωσε όλη η Αττική. Επαναλάμβαναν ανόητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές γιατί φοβάται τις δημοσκοπήσεις, το ίδιο ακριβώς επιχείρημα δηλαδή που διατύπωναν και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ζητήσει εκλογές, που κατηγορούνταν ότι δεν το κάνει γιατί… φοβάται τις δημοσκοπήσεις!!! Και φυσικά επαναλάμβαναν τη μισή συγγνώμη που ζήτησε ο Πρωθυπουργός, χωρίς ωστόσο ούτε ένας να παραδεχθεί ποιο ή ποια ήταν τα λάθη τους που οδήγησαν στο πρωτοφανές φιάσκο με τη διαχείριση της κακοκαιρίας και την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών. Η «συγγνώμη» είναι ψεύτικη και προσπάθεια διαχείρισης του φιάσκου, αφού κανένας δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και όλοι μένουν στις θέσεις τους κανονικά, ενώ προκαλεί αίσθηση ότι δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να υπερασπιστεί τον κ. Στυλιανίδη Η στάση τους επιβεβαίωσε πως πέρα από το επιτελικό μπάχαλο που διαρκώς επιβεβαιώνεται σε κάθε κρίση, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το επιτελικό αλλά ούτε και με το κράτος, αφού δεν πιστεύουν σε αυτό, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κράτος το βλέπουν μόνο ως ευκαιρία για ρεσάλτο και δουλειές, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να το ενισχύσουν στους τομείς που χρειάζονται οι πολίτες και αναδεικνύει η πανδημία.

3. Στα δύο μέτωπα της πανδημίας και της ακρίβειας, που η χώρα καταγράφει αρνητικά πανευρωπαϊκά ρεκόρ, ο κ. Μητσοτάκης απλά περιορίστηκε σε συνέχεια του αυτοθαυμασμού, παρουσιάζοντας μία εικονική πραγματικότητα που απέχει έτη φωτός από ό,τι βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους. Για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε ως πρωθυπουργός μιας άλλης χώρας, υποτιμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι ασθενείς, το ΕΣΥ, τα νοικοκυριά.

4. Αναγκάστηκε να καταφύγει και πάλι σε χυδαία ψέματα προσβάλλοντας την νοημοσύνη των πολιτών.  Στην Πανδημία είπε ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο ενώ είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει από τις χειρότερες επιδόσεις με τον αριθμό των θανάτων ανά εκατ. πληθυσμού να είναι δυο φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης. «Δεν αρκεί μία συγνώμη. Χρωστάτε 23.275 συγνώμες, σε κάθε οικογένεια που έχασε τους ανθρώπους της άδικα στην πανδημία, επειδή αποφασίσατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ. Ενώ η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα σάς έλεγε ότι εάν ενισχύατε το ΕΣΥ, οι μισοί εξ αυτών σήμερα θα είχαν σωθεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

5. Για να δικαιολογήσει κάπως το όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος με πρόσχημα την πανδημία και τα 5 δισ. απευθείας αναθέσεων σε απίθανες εταιρείες που δημιουργούνταν λίγες ώρες πριν, δεν δίστασε δε να εντάξει τις αμυντικές δαπάνες για την αγορα των Ραφαλ στις απευθείας αναθέσεις.

6  Ο κ. Γεραπετρίτης, το δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, σε οποιαδήποτε ελάχιστα σοβαρή Δημοκρατία, δεν μπορεί πλέον να είναι υπουργός. Μετά την κυνική παραδοχή του πως τόσο καιρό έλεγε ψέματα για τις σχέσεις διαπλοκής και συναλλαγής με τον υπόδικο Φουρθιώτη, αφού επιβεβαίωσε την κατά παραγγελία νομοθετική παρέμβαση, όσο ο κ. Μητσοτάκης τον καλύπτει, επιβεβαιώνει πως ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την πρωτοφανή σήψη και διαπλοκή. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα, την ώρα που αποκαλύπτεται ότι ο κ. Φουρθιώτης είχε αλεισβερίσια με τη μισή ΝΔ και όλο το υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά πλέον είναι σαφές ότι εκβιάζεται από τον Φουρθιώτη. «Κυριε Μητσοτάκη, είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Εσείς την κυβερνάτε ή οι Φουρθιώτηδες; Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη μισή κυβέρνηση να του κάνει ντελίβερι, τόνισε ο Αλεξης Τσιπρας.

Διαβάστε επίσης:

Πρόωρες εκλογές: γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν επανέλαβε ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2023

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για τις σχέσεις υπουργών με τον Φουρθιώτη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής με 156 «όχι», 142 «ναι» κι ένα «παρών» – Υπερψήφισε όλη η αντιπολίτευση

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago