Πολιτική

Ανδρουλάκης: «Η Νέα Δημοκρατία έχει αποτύχει, λύση είναι μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση»

Επίθεση στην κυβέρνηση , αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει να εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις της προς τους πολίτες , τόνισε όμως παράλληλα ότι με την πρόταση μομφής ο Αλέξης Τσίπρας προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον Μητσοτάκη, γιατί ξέρει ότι αυτή δεν θα έχει κανένα θεσμικό αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά Τόνισε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας γιατί δεν αξίζει στη χώρα αυτή η κυβέρνηση, αλλά δικαιούται μια κυβέρνηση που μόνο η Σοσιαλδημοκρατία μπορεί να προσφέρει όμως για μία ακόμη φορά τάχθηκε κατά των εκλογών.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκαν οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης στη διάρκεια της κακοκαιρίας και η αποτυχία του επιτελικού κράτους με τη υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

«Η πρόσφατη χιονοκαταιγίδα κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα. Άλλο πράγμα είναι η ριζική μεταρρύθμιση του κράτους ώστε να γίνεται αποτελεσματικός συμπαραστάτης του πολίτη κι άλλο να βαφτίζεις επιτελικό κράτος την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και μιας ομάδας στελεχών», υποστήριξε για να συμπληρώσει ότι διαψεύστηκαν και οι τρεις υποσχέσεις του πρωθυπουργού. Όσον αφορά την υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ασφάλεια, τόνισε ότι αυτό δεν αφορά μόνο τη «σωστή», όπως είπε ενίσχυση της αστυνομίας, αλλά αφορά την ασφάλεια του πολίτη και την προστασία της υγείας του, της εργασίας και της προστασίας από τις φυσικές καταστροφές.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της πανδημίας υποστηρίζοντας ότι η και εκεί έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με πολλές δεκάδες νεκρούς καθημερινά, πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και αποδόμηση του συστήματος υγείας και ξεκαθάρισε ότι επιλογή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι ένα δημόσιο σύστημα υγείας.

Στο θέμα της πορείας της οικονομίας , επισήμανε ότι οι πολίτες βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης που περιορίζουν την προστασία της μισθωτής εργασίας, ενώ αναφέρθηκε και στην ακρίβεια, την οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει υποβαθμίσει και την παιδεία, τονίζοντας ότι οι κυβερνώντες πρέπει να κατανοήσουν ότι Παιδεία και Υγεία δεν έχουν μόνο οικονομικά χαρακτηριστικά, αλλά πρέπει να στηρίζονται ως βασικοί πυλώνες της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο το Ταμείο Ανάκαμψης και Κάλεσε τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει τους πόρους του με δίκαιο τρόπο ασκώντας κριτική γιατί όπως υποστήριξε , η κυβέρνηση αποκλείει από τους πόρους του τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, επιλέγοντας να ενισχύσει τους ήδη ισχυρούς, με κίνδυνο να διαλύσει τα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης έστρεψε τα πυρά του και κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση μομφής προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον Μητσοτάκη, γιατί ξέρει ότι αυτή δεν θα έχει κανένα θεσμικό αποτέλεσμα ενώ συσπειρώνει την Κ.Ο. της Ν.Δ.

Επιλέγοντας τη γραμμή των ίσων αποστάσεων, υποστήριξε ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν ότι απειλούνται από το Κίνημα Αλλαγής και επιλέγουν τη μεταξύ τους κοκορομαχία.

Για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι ποτέ αυτές δεν έρχονται έπειτα από μια πρόταση δυσπιστίας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κατανοεί την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία και τις ζητά προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Τέλος σχολίασε και την απόφαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα να απαγορεύσει τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, αναφέροντας ότι είναι πρωτόγνωρο στα δημοκρατικά χρονικά, αναγκάζοντας το κόμμα να συνεδριάσει στις 8 το πρωί.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για τις ευθύνες Στυλιανίδη και την κακοκαιρία «Ελπίς»

Βουλή: Μοίρασαν… τουρκικές μάσκες στους βουλευτές

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Η Αττική οδός θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα, αλλά τη μεγάλη ευθύνη την έχει η εταιρεία

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago