Πολιτική

Πολιτική απομόνωση Μητσοτάκη-Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψηφίζουν υπέρ της πρότασης μομφής

Τα δύσκολα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση του,είναι μπροστά στη τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα έχει αυτό το τριήμερο απέναντι του μόνο την αγανάκτηση και την δυσφορία της κοινωνίας για την τραγική εικόνα διάλυσης του «επιτελικού κράτους» και την μεγάλη ταλαιπωρία του κόσμου από τον χιονιά, ούτε μόνο την γκρίνια βουλευτών του και κυβερνητικών στελεχών που βλέπουν την δυσφορία της κοινωνίας και ζητούσαν καταλογισμό ευθυνών και απομακρύνσεις Υπουργών που εμπλέκονταν στην τραγική εικόνα διάλυσης. Απέναντι του θα αέχει και το σύνολο πλέον των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία θα τον έχουν στο στόχαστρο της κριτικής του και το κυριώτερο θα συνταχθούν και θα υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

Το επιτελείο του Μαξίμου ήλπιζε ότι δεν θα υπήρχε ενιαίο μέτωπο των κομμάτων της αντιπολίτευσης τουλάχιστον στην υπερψήφιση της πρότασης μομφής του Αλέξη Τσίπρα.

Προσδοκούσε πως θα απέφευγε ένα κοινό μέτωπο της Αντιπολίτευσης, τουλάχιστον στην τελική, κρίσιμη και ιδιαίτερης βαρύτητας ψηφοφορία . Εκεί που θα βγούν τα «βαριά» πολιτικά συμπεράσματα και θα καταγραφεί ο τελικός συσχετισμός δυνάμεων.

Κάποια στελέχη του Πρωθυπουργικού Επιτελείου, θεωρούσαν «βαρόμετρο» την στάση που θα τηρούσε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην τελική ψηφοφορία μήπως και υπήρχε έστω και ένα ρήγμα στο κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης.

Η τελική στάση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ότι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής, ουσιαστικά απομόνωσε κοινοβουλευτικά και πολιτικά πλήρως τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση .

Ο Πρωθυπουργός, δεν έχει πλέον καμία δυνατότητα να ποντάρει σε μια αναζωπύρωση του λεγόμενου «αντισύριζα μετώπου» , το οποίο είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην εκλογική αναμέτρηση του 20219.

Το περιβόητο «αντισύριζα μέτωπο», υπό το βάρος και των πολιτικών της Κυβέρνησης , αλλά και της αποτυχίας αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων, έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση θα βρεθούν στη μάχη της Βουλής, χωρίς  να έχουν να «ακουμπήσουν» πολιτικά έστω και στην ανοχή κάποιου μικρότερου κόμματος ή κάποιων βουλευτών από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Τα όσα τραγικά συνέβησαν με το «μπάχαλο» για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, αθροιζόμενα δίπλα στην αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, την έκρηξη της ακρίβειας , την ενεργειακή κρίση , έχουν δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό πολιτικό μίγμα» για τον κ. Μητσοτάκη.

Αυτή ακριβώς η πραγματικότητα συσπειρώνει το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης .

Ο κ. Μητσοτάκης βάζει πια όλες τις πολιτικές δυνάμεις απέναντι του στη τριήμερη μάχη της Βουλής και στην ψηφοφορία. Δείχνει ότι πολιτικά απομονώνεται και γνωρίζει μια ήττα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη καμπή για την κυβέρνηση.

Δύσκολα πια θα μπορέσει να «ποντάρει» σε μια αναζωπύρωση του «αντισύριζα μετώπου» και πλέον η Αντιπολίτευση φαίνεται να αποκτάει μια κοινή στάση τουλάχιστον σε μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα τα οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά η Κυβέρνηση

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago