Πολιτική

Πρόταση μομφής Τσίπρα κατά της κυβέρνησης

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη διαχείριση της κακοκαιρίας. Στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Τσίπρας απαρίθμησε τα λάθη της κυβέρνησης, ζητώντας της να φύγει άμεσα.

«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης με τις δημοσκοπήσεις της χαράς. Να φύγετε γιατί δεν αξίζει στους πολίτες στη κοινωνία τόση παρακμή», είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. «Ζήτησα τον λόγο για να καταθέσω πρόταση μομφής στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος» πρόσθεσε.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τραγική αποτυχία του επιτελικού κράτους σε κάθε δοκιμασία. Στις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού, στην πανδημία, στον πρόσφατο χιόνια, στον περσινό χιόνια.

«Μία εδώ και πολλές μέρες γνωστή κακοκαιρία έθαψε οριστικά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Άφησε χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας, με κλειστούς δρόμους, χωρίς ρεύμα ακόμα και σήμερα, χωρίς οι κραυγές αγωνίας τους να φτάσουν στον εξαφανισμένο κ. Μητσοτάκη. Ο χιονιάς έθαψε και τις τελευταίες αυταπάτες, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη και τις ολιγωρίες τους και τα δραματικά αποτελέσματα των ιδεοληψιών τους».

«Κάθε ώρα που μιλάμε, κάθε ώρα που η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, τέσσερις με πέντε πολίτες χάνουν τη ζωή τους, χάνονται καθημερινά συνάνθρωποί μας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί», τόνισε λέγοντας πως η χώρα μας είναι η χειρότερη στην Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού, «είναι ένα διαρκές έγκλημα που δεν κρύβεται από καμία επικοινωνία», τόνισε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διευκολύνει την κερδοσκοπία , «ζήτησα το λόγο γιατί η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτακης που δεν πιστεύουν στο κράτος, αρνούνται να ακούσουν και να καταλάβουν, να πάρουν μέτρα. Και έχουν αφήσει την κερδοσκοπία και την ασυδοσία των συμφερόντων να λυμαίνονται με την ακρίβεια τη ζωή των συνανθρώπων μας. Διευκολύνουν την κερδοσκοπία, αποφασίζοντας εν μέσω της χειρότερης ενεργειακής κρίσης την εκχώρηση της ΔΕΗ, να μην μειώσουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα, να μην αυξήσουν τον κατώτατο μισθό. Δεν δείχνουν ίχνος διάθεσης να αλλάξουν τη στάση τους».

Διαβάστε επίσης:

Στην αντεπίθεση ο Πατούλης: «Να τελειώνει το γαϊτανάκι ότι φταίω για όλα εγώ – Να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν απομάκρυνε (ακόμη;) τον Χ. Στυλιανίδη – το ρίσκο και το δίλημμα

Ερχεται πλημμυρίδα αγωγών για το φιάσκο της «Ελπίδας». Ποιοι και σε ποια νομική βάση μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago