Πολιτική

Διέρρηξαν το γραφείο του επικεφαλής της διεύθυνσης Εκλογών – Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το περίεργο περιστατικό διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Αστυνομία και τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του επικεφαλής της διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας. Η διάρρηξη φέρεται πως σημειώθηκε μεταξύ 13:30 και 14:30, την ώρα που ο αρμόδιος  διευθυντής μετείχε σε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου επί της οδού Σταδίου.

Ο αρμόδιος διευθυντής ζήτησε από τη γραμματέα του να πάει στην οδό Ευαγγελιστρίας και να φέρει κάποια έγγραφα και όταν η υπάλληλος μετέβη στο γραφείο διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή με εμφανή τα σημάδια διάρρηξης στην κλειδαριά και στο πόμολο. Η υπάλληλος ενημέρωσε άμεσα τον διευθυντή της, ο οποίος κάλεσε το 100 αναφέροντας το περιστατικό. Λίγη ώρα αργότερα υπέβαλε μήνυση ενώπιον του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως.

Μέχρις στιγμής, σύμφωνα με το in.gr που αποκάλυψε το θέμα, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο δράστης ή οι δράστες αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα ή υπηρεσιακά έγγραφα. Άγνωστο παραμένει επίσης, αν ο στόχος ήταν η πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά αρχεία.

Χθες, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου ολοκλήρωσε την έρευνα και παραδόθηκε στην Εισαγγελία το πόρισμα για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κεντρικό στοιχείο τού πορίσματος είναι η διακρίβωση, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2023, μη θεσμικά προβλεπόμενης διακίνησης, εντός του υπουργείου Εσωτερικών, προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό και είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Το γεγονός προκαλεί πολλά ερωτήματα αλλά και πολιτικές αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κατηγορεί την κυβέρνηση πως το περιστατικό «αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, στο φόντο της σκανδαλώδους διαρροής προσωπικών δεδομένων και της παράνομης χρήσης τους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μέσω της ίδιας της ΝΔ».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Η είδηση της διάρρηξης του γραφείου του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, το μεσημέρι της Παρασκευής, είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό περιστατικό, σε κάθε περίπτωση.

Αποκτά, όμως, ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, στο φόντο της σκανδαλώδους διαρροής προσωπικών δεδομένων και της παράνομης χρήσης τους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μέσω της ίδιας της ΝΔ.

Στον λίγο χρόνο που απομένει για τη διενέργεια των ευρωεκλογών, το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει εξηγήσεις και να ενημερώσει άμεσα για το αν αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα και τι είδους, καθώς και αν παραβιάστηκαν ηλεκτρονικά αρχεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της “αριστείας” της».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago