Κόσμος

Ολοένα και πιο επικίνδυνη η κατάσταση στη Ράφα – Νέα πολύνεκρη ισραηλινή επίθεση

Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία στη Γάζα, καθώς συνεχίζονται οι φονικές επιδρομές στη Δυτική Όχθη, ενώ σε νέες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Ράφα σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με το Al Jazeera από το βράδυ της Παρασκευής έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου «υπήρξε μια αύξηση των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Ράφα», όπου έχουν βρει “καταφύγιο” περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Οι εννέα από τους δέκα Παλαιστίνιους σκοτώθηκαν από πλήγμα του ισραηλινού στρατού σε διαμέρισμα στο δυτικό τμήμα της πόλης (περιοχή Ταλ ας-Σουλτάν), ενώ μία γυναίκα σκοτώθηκε στο ανατολικό τμήμα της πόλης, την συνοικία ας-Σαλάμ.

Παραλλήλως, ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι βομβάρδισε εκτοξευτή ρουκετών στην Μπέιτ Χανούν, στο βορειοανατολικό τμήμα του θύλακα, ισχυριζόμενος ότι από εκεί εκτοξεύτηκαν πύραυλοι κατά της ισραηλινής πόλης Σντερότ, οι οποίοι αναχαιτίστηκαν. Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Al Jazeera Arabic, ισραηλινές κανονιοφόροι έπληξαν την πόλη Ντέιρ ελ-Μπάλαχ, καθώς και τον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα.

Η κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα παραμένει δραματική, κυρίως στη Ράφα, όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Ανθρωπιστικές οργανώσεις και Παρατηρητήρια καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, ενόψει της προαναγγελθείσας ισραηλινής εισβολής. Την ώρα πάντως που η Γάζα είναι στα πρόθυρα του λιμού, το Ισραήλ αναφέρει  ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια για τον άμαχο πληθυσμό. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις ισραηλινών αξιωματούχων, την Παρασκευή, η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει εντείνει τις προσπάθειες για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει πλέον τις 34 χιλιάδες.

Κλιμάκωση της έντασης καταγράφεται και στη Δυτική Όχθη, όπου μετά τις επιθέσεις εξτρεμιστών ισραηλινών εποίκων συνεχίζονται και οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού σε κατεχόμενες παλαιστινιακές κοινότητες. Εκτός από τη θανατηφόρα επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς κοντά στην Τουλκαρέμ, η οποία συνεχίζεται, επιθέσεις του ισραηλινού στρατού καταγράφηκαν και στην πόλη Μπέιτ Ρίμα, βορειοδυτικά της Ραμάλας, καθώς και στην Μπέιτ Φουρίκ, ανατολικά της Ναμπλούς.

Τέλος, προειδοποιητικές σειρήνες ακούστηκαν για άλλη μία φορά στο βόρειο Ισραήλ, όπου, σύμφωνα με το ynet, βλήμα έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή, κοντά στο κιμπούτς Σάσα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago