Πολιτική

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ακόμη και πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές

Την βεβαιότητα του ότι θα πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και ότι “όλα μπορούν να ανατραπούν και να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ” εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ενώ απέκλεισε ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega ανέφερε: “Βλέπω ένα ρεύμα στην κοινωνία. Δεν ξέρω τι έχει συντελέσει, ίσως έχει πάψει να αποδίδει η προπαγάνδα της ΝΔ εναντίον μου, ίσως συνέβαλε το έγκλημα των Τεμπών, ίσως είναι οι προτάσεις μας για την φορολόγηση και τις ευρωεκλογές που έκαναν γκελ στην κοινωνία. Το βέβαιο είναι ότι ανεβαίνουμε, η διαδικασία των προκριματικών εκλογών για την επιλογή υποψηφίων για τις ευρωεκλογές έχει απήχηση. Όλα μπορούν να ανατραπούν και αισθάνομαι ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Με τα δεδομένα που παρατηρώ είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτο κόμμα”. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “αν δεν είμαστε τώρα πρώτο κόμμα θα είμαστε στις βουλευτικές. Ο κόσμος βλέπει ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι περιτύλιγμα και δεν αποδίδουν. Αν δείτε στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20% και τη ΝΔ στο 29% τι θα πείτε; Βλέπω ότι σχολιαστές ειρωνεύονται πως δήθεν απευθύνομαι στο απολιτίκ κοινό. Το 52% της αποχής δεν είναι απολιτίκ κοινό είναι απογοητευμένο. Σε εμένα βλέπουν έναν πρόεδρο που δεν “κωλώνει” και δεν τον έχουν πιασμένο. Σε δύο μήνες από τώρα με την απογοήτευση της κοινωνίας και την αποτυχία της κυβέρνησης όλα είναι πιθανά”.

Σε ερώτηση για το τι θα θεωρηθεί αποτυχία απάντησε: “Αποτυχία είναι να προδίδεις την λαϊκή σου βάση. Αποτυχία θα είναι αν αλλάξουμε την φιλοσοφία μας και συνεργαστούμε με συμφέροντα. Εμείς χτίζουμε ένα κίνημα με έναν κόσμο που αναζητά ανανέωση. Η τάση μας είναι ξεκάθαρα ανοδική και εμείς, καθώς είμαστε αυθεντικοί θα πετύχουμε”.

Σε ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα και τις παρεμβάσεις του απάντησε: ” Βρισκόμαστε σε μία φάση που ο πρωθυπουργός βγαίνει στην κοινωνία συναντά παγωμάρα, εμείς συναντάμε κύμα αποδοχής από τους ανθρώπους”. Αφού είπε ότι και ο πρωθυπουργός είχε χρησιμοποιήσει το τικ τοκ όταν πήγε στον φράχτη του Έβρου, σημείωσε: “Έχω υποχρέωση να επικοινωνώ με όλα τα κοινά, ειδικά όταν απέναντι μου έχω μία λίστα Πέτσα που ελέγχει όλα τα συστήματα”. Συνεχίζοντας για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: “Δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς. Ρωτήστε τον. Πιστεύω ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, τις προτάσεις και την απήχηση του. Τον αγαπάω και αυτός με αγαπάει”. Σε παρατήρηση περί εσωκομματικών τριβών είπε: ” Αυτά έχουν λυθεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής”.

Δεν συνεργάζομαι με το ΠΑΣΟΚ

Σε ερώτηση για το αν θα αλλάξει πτέρυγα στο ευρωκοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Δεν αλλάζουμε θα μείνουμε στην Αριστερά. Είναι ευκαιρία να δείξουμε στην Ευρώπη πώς χτίζεται ένα αφήγημα για την μεγάλη κυβερνώσα Αριστερά”.

Σε ερώτηση για το αν επιμένει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης “είναι εκβιαζόμενος” απάντησε: Είναι δικό του θέμα να αποδείξει ότι δεν είναι. Το ότι δεν μηνύει τον πρωθυπουργό που ήταν και ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη”.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ απάντησε κατηγορηματικά ότι “Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί του” για να προσθέσει ότι “το προοδευτικό μέτωπο χτίζεται από την βάση. Το μισό ΠΑΣΟΚ δεν είναι προοδευτικό. Το άλλο μισό μπορεί να συνεργαστεί με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ θα ανοίξω τις δομές μας ώστε όλη η κοινωνία που διαφωνεί με την νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση Μητσοτάκης να μπορεί να συμμετάσχει στις διεργασίες”. Ξεκαθάρισε πάντως ότι και με τα άλλα κόμματα “δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία σε επίπεδο κορυφής. Η κοινωνία χτίζει μέτωπα με κοινωνική αντιπολίτευση”.

Σε ερώτηση για το τι στάση θα κρατήσει στο θέμα των Σπαρτιατών είπε: “Αυτά θα τα αποφασίσουμε με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι ντροπή ότι οι Σπαρτιάτες είναι στο Κοινοβούλιο”.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago