Πολιτική

Παραίτηση Χρυσοχοΐδη ζητά η αντιπολίτευση – Πλήρης κάλυψη από Παύλο Μαρινάκη

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχουν ζητήσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχεται στο θέμα, σχολιάζοντας ότι «ο κύριος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ‘συγκλονισμένος’ από την δολοφονία της νεαρής κοπέλας και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν για τη στάση που κράτησε στην συγκεκριμένη υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ».

Παραλλήλως προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από την άλλη, δηλώνει συγκλονισμένος από την ευκολία με την οποία ο μακροβιότερος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κρύβει τις ευθύνες του, έχοντας φέρει την Ελληνική Αστυνομία στα πρόθυρα της διάλυσης και αφήνοντας τους πολίτες στο έλεος της εγκληματικότητας».

Αυτό σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του προσθέτοντας ότι επίσης δηλώνει συγκλονισμένος «από την ανικανότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υπόσχονταν την ασφάλεια των πολιτών και με την καταστροφική της πολιτική δεν έχει αφήσει πλέον τίποτα όρθιο». Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ , δηλώνει συγκλονισμένος «με την αναλγησία, τον κυνισμό, την αναποτελεσματικότητα και την απόλυτη απαξίωση που επιδεικνύει η Νέα Δημοκρατία και το ‘επιτελικό’ της κράτος».

Τον κάλυψε ο Μαρινάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέσχε πλήρη κάλυψη στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το αστυνομικό φιάσκο, που επέτρεψε να δολοφονηθεί από τον σύντροφό της μια νεαρή γυναίκα έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, ενώ επέμεινε στη μη νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία, αποδίδοντας υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης υπερασπίστηκε το έργο της αστυνομίας, παρά τις εγκληματικές παραλείψεις και τα λάθη που οδήγησαν στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής, λέγοντας ότι «όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας στους Αγίους Αναργύρους δεν χωρούν δικαιολογίες. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι στη συνολική εικόνα της αντιμετώπισης του φαινομένου των γυναικοκτονιών και εν γένει της αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας δεν έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Επίσης είναι άδικο και μηδενιστικό να ακυρώνουμε την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο τον περιορισμό, σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται, τέτοιων εγκληματικών ενεργειών».

Και πρόσθεσε ότι «δεν θα πρέπει να αποθαρρυνθούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να σπάσουν τον κύκλο του φόβου και να κάνουν καταγγελίες γιατί τότε θα έχουμε αποτύχει ως κοινωνία. Η έμφυλη βία είναι μια σκληρή, μαρτυρική πραγματικότητα και υπάρχουν γυναίκες που τη ζουν καθημερινά».

Όσον αφορά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί μετά το συγκλονιστικό αυτό έγκλημα, όχι μόνο στήριξε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά επαίνεσε και το έργο του: «Δεν μπορούμε να λέμε ότι η λύση είναι να πάρουμε πολιτικά το κεφάλι ενός υπουργού. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει να επιδείξει μετρήσιμο έργο και αναμένουμε να κάνει ακόμα περισσότερα».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago