Πολιτική

Πυρά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τη διαρροή προσωπικών στοιχείων των αποδήμων

Συνεχίζονται τα ομαδικά πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης και της υπουργού Εσωτερικών για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων, παρά τις σημερινές δημόσιες τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της Νίκης Κεραμέως.

Ο Παύλος Μαρινάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι προέτρεξαν να κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα της “έρευνας” που έγινε από το Μαξίμου στο υπουργείο Εσωτερικών, “για να μην αφήσουν σκιές”» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει επίσης ότι «στην πραγματικότητα αυτό που ήθελαν να δημιουργήσουν ήταν ένα θολό τοπίο και το δικό τους βολικό αφήγημα».

Και προσθέτει: «Ακούσαμε μάλιστα και το… αδιανόητο. Ότι ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ είχε στα χέρια του επί μήνες τις λίστες του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά κόντρα σε κάθε λογική υποστηρίζει ότι η ΝΔ ως κόμμα δεν τις κατέχει! Προφανώς τις κράταγε για την προσωπική του συλλογή».

«Μήπως πρέπει να απαντήσει η κυρία Κεραμέως πώς μπορεί να εγγυηθεί, μετά τα όσα συνέβησαν, το αδιάβλητο των εκλογών μέσω επιστολικής ψήφου; Μήπως ο λόγος που δημοσιοποίησαν άρον άρον την έρευνα ήταν για να σταματήσει εδώ; Μήπως αγγίζει αυτό το μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο κι άλλα πολιτικά πρόσωπα της κυβερνητικής παράταξης;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σκανδαλώδη μεθόδευση καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

«Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων εκλογέων του εξωτερικού στον γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας και μέσω αυτού στην κυρία Ασημακοπούλου. Οι σημερινές διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα απόρρητα στοιχεία είναι σαθρές, καθώς τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα έφτασαν στον γραμματέα Αποδήμων του κυβερνώντος κόμματος, που ελέγχει όλο το δίκτυο της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και σημειώνει καταλήγοντας:

«Πρόκειται για πρωτοφανή και σκανδαλώδη μεθόδευση, που κλονίζει καίρια το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών ότι το κράτος που ο πρωθυπουργός διαφημίζει ως επιτελικό και σύγχρονο, επιτελεί με θεσμική ευλάβεια κρίσιμες λειτουργίες όπως είναι οι εκλογικές διαδικασίες».

Νέα Αριστερά: Λιγότερο θράσος κ. Κεραμέως

«Όταν έχει υπάρξει μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών καλό θα ήταν η υπουργός εσωτερικών να τοποθετείται δημοσίως με λιγότερο θράσος», σχολιάζει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της με αφορμή νέες δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «η κυρία Κεραμέως στις σημερινές της δηλώσεις έσπευσε να υποκαταστήσει την εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη και να κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι υπονομεύει την επιστολική ψήφο». Τονίζει ότι «η μόνη που υπονομεύει διαρκώς την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στην δημοκρατία είναι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη» και σχολιάζει: «Αλήθεια, θεωρεί η υπουργός εσωτερικών ότι με την απόσυρση της κυρίας Ασημακοπούλου, τις παραίτηση του ανθρώπου του Μαξίμου στο Υπουργείο, ενός μεσαίου στελέχους της Ν.Δ. και μια εσωτερική έρευνα, η υπόθεση έκλεισε;». Σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός αλλά και η κυρία Κεραμέως ως αρμόδια υπουργός οφείλουν να απαντήσουν: Είναι βέβαιοι ότι η διαρροή προσωπικών δεδομένων αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους του 2023; Εκτός από την κυρία Ασημακοπούλου, ποιοι άλλοι έχουν λάβει παρανόμως προσωπικά δεδομένα πολιτών και πως τα χρησιμοποιήσαν; Γιατί ο κύριος Βορίδης, πρώην υπουργός εσωτερικών, από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε την ευρωβουλευτή της Ν.Δ.;».

«Την φράση ‘θα πέσει άπλετο φως’ ας την χρησιμοποιούν με περισσότερη φειδώ στην κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων, της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και του κουρελιάσματος του Κράτους Δικαίου. Χάνουν και οι λέξεις το νόημα τους» σχολιάζει η Νέα Αριστερά.

Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης

«Από την πρώτη στιγμή αναζητήσαμε την αλήθεια, μόλις εξακριβώσαμε τι είχε συμβεί υπήρξαν άμεσα τρεις παραιτήσεις, αλλά για να μην δημιουργούνται σκόπιμες παρερμηνείες: δεν υπάρχει καμία βάση στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εμπλέξει την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η οποία δεν ήταν καν υπουργός τότε. Δεν υπάρχει καμία καταγγελία σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξαν κάποιες ατομικές συμπεριφορές. Το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική διαδικασία, αυτό το υποστηρίζουν μόνον όσοι επιθυμούν να χτίσουν ένα επικίνδυνο αφήγημα. Δεν έχει καμία σχέση ούτε και με την επιστολική ψήφο. Ωστόσο, δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο όλοι όσοι καμαρώνουν για αμετακλήτως καταδικασθέντες και όλοι όσοι δεν έχουν πρόβλημα να έχουν στις τάξεις τους αυτούς, που πρωταγωνίστησαν σε παρασυστήματα Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αυτούς, που έκαναν απόπειρες χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη διαρροή e-mails εκλογέων.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago