Πολιτική

Αναπάντητα τα ερωτήματα για τα emails παρά τις παραιτήσεις – Αναμένονται εξελίξεις μετά το τριήμερο

Την παραδοχή από την κυβέρνηση, ότι η διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων Ελλήνων του εξωτερικού έγινε μέσα από το υπουργείο Εσωτερικών, δείχνουν, σύμφωνα με κόμματα της αντιπολίτευσης οι χθεσινές εξελίξεις και οι καρατομήσεις στελεχών του Υπουργείου και της ΝΔ. Η αντιπολίτευση εστιάζει τώρα την κριτική της στην Νίκη Κεραμέως, η οποία αντιτείνει από την πλευρά της ότι η διαρροή έγινε σε περίοδο που η ίδια δεν ήταν στο Υπουργείο.

«Δεν ήμουν υπουργός» την περίοδο της διαρροής των email προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου» δήλωσε σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Εσωτερικών, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες -που θα πρέπει να αποδειχτούν- βάσει των οποίων η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα διέρρευσε τον Μάιο του 2023, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης.

«Μιλάμε για μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν υπουργός παιδείας και μετά υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών» είπε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας ότι στο υπουργείο Εσωτερικών γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί σε βάθος η επάρκεια της ασφάλειας όλων των διαδικασιών. Παραλλήλως επέμεινε στην κυβερνητική γραμμή ότι οι υπαίτιοι έχουν βρεθεί, τονίζοντας ότι «ο κ. Σταυριανουδάκης έχει πλέον παραιτηθεί, ενώ ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν είναι πλέον στην παράταξη». Ωστόσο, δεν έκανε καμμία αναφορά για ποινικές ευθύνες των παραιτηθέντων, προσθέτοντας ότι είναι «σε εξέλιξη δύο έρευνες» για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, παρά τις σημαντικές ενστάσεις της αντιπολίτευσης και του νομικού κόσμου σχετικά με το αδιάβλητο της επιστολικής ψηφοφορίας η κ. Κεραμέως επέμεινε ότι το θέμα «αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία». «Δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα» είπε, αναφέροντας ότι στην πλατφόρμα «έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 30.000 Έλληνες και ένα 57% είναι Έλληνες του εσωτερικού».

Η αντιπολίτευση πάντως δεν δείχνει να ικανοποιείται από την απόσυρση της υποψηφιότητας της Άννας Μισέλ Διαμαντοπούλου και τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του ΥΠ.ΕΣ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του γραμματέα Αποδήμων της Ν.Δ., Νίκου Θεοδωρόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από την κυβέρνηση να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να δώσει εξηγήσεις «γιατί δεν προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων». Ζητά επίσης από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει «αν έχουν γίνει και άλλες διαρροές και προς ποια κατεύθυνση». Από την πλευρά του το ΠαΣοΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τη ΝΔ ότι, με ευθύνη και του Μαξίμου, έχει μετατρέψει το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό της κέντρο. Η Χαριλάου Τρικούπη ζητεί επίσης από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως να λογοδοτήσει για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων και να αναλάβει την ευθύνη.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago