Πολιτική

Άρχισαν τα τηλέφωνα στους πρώτους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές – Ανεβάζουν στροφές τα επιτελεία των κομμάτων

Εντείνονται οι διεργασίες στα επιτελεία των κομμάτων για τις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές, ενώ ήδη κάποιοι φερόμενοι ως υποψήφιοι έχουν πυκνώσει τις εξορμήσεις τους ανά την Ελλάδα. Όλα τα κόμματα φαίνεται ότι επιδιώκουν ανανέωση, αυτό  ωστόσο έχει τις δυσκολίες του, καθώς προσκρούει και σε βαριά ονόματα.

Στη Νέα Δημοκρατία, όπου αρχικά είχε τεθεί θέμα «απόσυρσης» όσων έχουν εκλεγεί ήδη δύο φορές, στελέχη που βρίσκονται κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο φωτογραφίζουν ως «σίγουρους» τους ήδη ευρωβουλευτές Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Στέλιο Κυμπουρόπουλο και Ελίζα Βόζενμπεργκ.

«Κλειδωμένη» θεωρείται και η υποψηφιότητα του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, μετά και την ευχή για καλή επιτυχία και στα νέα του σχέδια που του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του. Έμμεση προαναγγελία της υποψηφιότητάς του έκανε και ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, το όνομα του οποίου ήταν εδώ και αρκετό καιρό στο τραπέζι. Στους «σίγουρους» θέλουν οι πληροφορίες και τον πρώην υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει άνοιγμα και του ευρωψηφοδελτίου προς το κέντρο, εκτός από την Εύη Χριστοφιλοπούλου, με την οποία ήδη είχε συνάντηση, στελέχη του Μαξίμου φαίνεται ότι βολιδοσκοπούν και τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, ο οποίος βρέθηκε κοντά στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Αγία Παρασκευή. Από τον χώρο του κέντρου και των Ολυμπιονικών στην ονοματολογία προστίθεται και η Βούλα Πατουλίδου, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του  Γιώργου Αμυρά, του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, καθώς και του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στη μάχη των ευρωεκλογών μπαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιδιώκει επίσης την ανανέωση, αλλά και μια παράλληλη προώθηση ανθρώπων που τον στήριξαν στις εσωκομματικές διαδικασίες. Στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η δεύτερη θέση, η οποία εκ των πραγμάτων περιορίζει τις έδρες, πολύ περισσότερο, όταν έχει απέναντί του πλέον και τη Νέα Αριστερά, αλλά και τον Πέτρο Κόκκαλη.

Στην Κουμουνδούρου, ως σίγουροι για μια δεύτερη ευκαιρία επανεκλογής φέρονται οι ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, ενώ αναμένεται ότι θα ανταμειφθεί και η εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Δώρα Αυγέρη. Δύσκολη κρίνεται από πολλούς η υποψηφιότητα του Γιώργου Τσίπρα, παρότι ήταν ένας από τους τρεις, μαζί με τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Νίκο Παππά, που προώθησαν την συμβιβαστική πρόταση στο πρόσφατο περιπετειώδες συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Έντονα ακούγονται πάντως και τα ονόματα του καθηγητή Νίκου Φαραντούρη και του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει επίσης ως στόχο τη δεύτερη θέση με δεδομένη την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις προηγούμενες διπλές βουλευτικές εκλογές, όπως και στις αυτοδιοικητικές, ενώ φαίνεται να υπολογίζει και στην διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς, αλλά και στη συνεχιζόμενη εσωστρέφεια της Κουμουνδούρου. Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρείται βέβαιο ότι ο Νίκος Παπανδρέου θα επιδιώξει την επανεκλογή του, ενώ βέβαιη θεωρείται και η υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Σπυρόπουλου.

Από εκεί και πέρα ακούγονται τα ονόματα του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου (ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες ευρωεκλογές), όπως και του γραμματέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Ηλία Κικίλια. Κύκλοι του κόμματος δεν αποκλείουν πάντως και τις υποψηφιότητες του αθλητικογράφου Βασίλη Σκουντή (υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο στις εθνικές εκλογές) και του συνταγματολόγου πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονου.

Στη Νέα Αριστερά τέλος, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στην πολιτική σκηνή και ανέλαβε ρόλο κλειδί στο κόμμα.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago