Πολιτική

Αντιδράσεις των κομμάτων για το νέο μακελειό στη Γάζα

Τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το νέο μακελειό στη Γάζα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση ασφαλείας στη Γάζα, μετά τις αναφορές περί 70 νεκρών και 280 τραυματιών Παλαιστινίων ως αποτέλεσμα σημερινών Ισραηλινών βομβαρδισμών την ώρα που περίμεναν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Η Κυβέρνηση, αντί να φοβάται να αρθρώσει τις λέξεις “κατάπαυση πυρός” εμμένοντας στην λογική του “δεδομένου συμμάχου”, οφείλει να πρωτοστατήσει – όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες- στην προσπάθεια για εξασφάλισή της», σημειώνει και καταλήγει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  εκφράζει σταθερά την αλληλεγγύη του στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, όπως και την έντονη καταδίκη του για τον θάνατο αμάχων στη Γάζα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με ανάρτηση του Δημήτρη Μάντζου, υπευθύνου του Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών, καταδίκασε την “αποκρουστική επίθεση των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον αμάχων Παλαιστινίων που ανέμεναν ανθρωπιστική βοήθεια στη Βόρεια Γάζα που προκαλεί αποτροπιασμό», όπως αναφέρει. Προσθέτει επίσης, ότι η επίθεση πιστοποιεί ότι η ανθρωπιστική τραγωδία της Γάζας εντείνεται, αποκτώντας πλέον πρωτοφανείς διαστάσεις.

Ο κ. Μάντζος τονίζει πώς «η Ελληνική Κυβέρνηση – που, όταν επισημαίναμε την ανάγκη να στηριχθεί το ψήφισμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ για άμεση εκεχειρία, μας έκανε μαθήματα ιστορίας – οφείλει να εντείνει τις προσπάθειές της, στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας, για άμεση κατάπαυση του πυρός, για τον τερματισμό της αιματοχυσίας και την επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ. Η Ελλάδα καλείται να αξιοποιήσει την κρίσιμη γεωπολιτική της θέση αλλά και την αξιοπιστία που έχει αποκτήσει στη Μέση Ανατολή, ως συνέπεια των διαχρονικών πολιτικών του παρελθόντος, προκειμένου να προωθήσει τη μόνη βιώσιμη και δίκαιη λύση των δύο κρατών στα σύνορα του 1967, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

ΚΚΕ

«Η σημερινή δολοφονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ σε βάρος συγκεντρωμένων για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο περίπου 100 άμαχων και τον τραυματισμό εκατοντάδων, είναι μια ακόμα αποκρουστική εγκληματική ενέργεια στη συντελούμενη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και υπογραμμίζει:

«Τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμα πιο αποφασιστικά η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της νεολαίας προς το λαό της Παλαιστίνης, απαιτώντας “λευτεριά στην Παλαιστίνη”, να σταματήσει το μακελειό στη Γάζα, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας – καμία υποστήριξη στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago