Κοινωνία

Άγιον Όρος: Περισσότεροι από 40 νεκροί από τον κορωνοϊό – «Εμφύλιος» μεταξύ αρνητών και εμβολιασμένων

Το νούμερο είναι σοκαριστικό: Τουλάχιστον 40 νεκρούς μετράει το Άγιο Όρος από την πανδημία του κορωνοϊού, (οι δύο μόλις χθες), ενώ μεγάλο μέρος των αγιορειτών γερόντων παραμένει ανεμβολίαστο.

Από τους συνολικά 1.800 διαμένοντες στο Άγιον Όρος οι περίπου 1.000 έχουν νοσήσει τουλάχιστον μία φορά, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», επικαλούμενη πηγές από τις Καρυές.

Μεταξύ αυτών δε, μόλις οι 500 είναι εμβολιασμένοι, ενώ αυτή την εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας χορηγήθηκαν και 150 τρίτες δόσεις.

Ανάμεσά τους στους «μόνιμους κατοίκους» προσμετρώνται όμως, και 400 Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι, με τους τελευταίους, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, να έχουν τη φήμη των «σκληροπυρηνικών» και να αρνούνται πεισματικά τον εμβολιασμό τους.

«Μάλιστα όταν είχαν μεταξύ τους νοσούντες κάλεσαν γιατρούς από το Βελιγράδι. Δεν δέχονταν Έλληνες. Αυτή τη στιγμή πάντως ένα μοναστήρι είναι σε καραντίνα ενώ δύο – τρία δεν δέχονται επισκέπτες για προληπτικούς λόγους».

Στη σκιά της όλων αυτών των δεδομένων στη Χερσόνησο του Άθω διετάχθη κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα μερίδας των γερόντων. Είναι χαρακτηριστικά όσα μεταφέρονται από αυτά τα κηρύγματα :Το εμβόλιο, είναι λένε το πρώτο βήμα προς το «σφράγισμα», ενώ «διάσημοι γιατροί λένε πως όσοι το κάνουν θα πεθάνουν μέσα σε τρία με πέντε χρόνια». Άλλος ένας κίνδυνος κατά την ίδια μερίδα μοναχών είναι ότι οι τράπεζες αίματος, θα «γεμίσουν μολυσμένο αίμα» από τα «έμβρυα από εκτρώσεις» που περιέχεται, υποτίθεται, στα «δαιμονικά» σκευάσματα.

Δεν είναι λίγα τα βίντεο με πύρινα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες προβολές και εκατοντάδες σχόλια .

Είναι γνωστό το βίντεο του γέροντα, που μιλά κλινήρης και οι εκατοντάδες viewers ζητούν τη χάρη του. Σε άλλο βίντεο, ο γέρων Παρθένιος Αγιοπαυλίτης δίνει τον χρησμό του πλάι σε ένα υπερ-μέγεθες smartphone.Δεν αρνείται την ύπαρξη του κορωνοϊού – «πολλές φορές έχουν έρθει δύστυχα χρόνια στον κόσμο και πολλοί άνθρωποι πέθαιναν», καθησυχάζει -, όμως προειδοποιεί κι εκείνος ότι τα εμβόλια και τα υγειονομικά πιστοποιητικά αποτελούν την πραγμάτωση των προφητειών της Αποκάλυψης: «Όταν μας σφραγίσουνε, θα είμαστε πλέον δούλοι όχι του αληθινού Θεού, αλλά του διαβόλου. Και τα ονόματά μας θα σβήσουν. Δεν θα είμαστε πια βαφτισμένοι στο όνομα του Θεού, αλλά θα είμαστε αριθμοί», εξηγεί, πριν τα βάλει με τους Εβραίους, τη νέα τάξη πραγμάτων και την παγκοσμιοποίηση και ακολουθεί η ειδικής ευχή για τον κορωνοϊό που συνέταξε ο επίσκοπος Ιωήλ και «χαριτώνει» κάθε πιστό κρατώντας τον μακριά από την πανδημία.

Στο δημοσίευμα των Νέων ωστόσο γίνεται λόγος και για τον διασημότερο όλων των ρασοφόρων αρνητών του Αθω, τον γέροντα Ευθύμιο στην Καλύβη Αναστάσεως – Καψάλα, θεωρούμενο από πολλούς ως «διάδοχο του Παϊσίου», ο οποίος αποθαρρύνει από τον εμβολιασμό τους πιστούς – για τους οποίους τα λόγια του έχουν βαρύτητα νόμου – μέσω επιστολών και εγκυκλίων, όπου κάνει λόγο για «βαριές και απρόβλεπτες παρενέργειες». «Ανώτερα εμβόλια» και «φάρμακα αθανασίας», εξάλλου, βρίσκονται ήδη στη φαρέτρα των πιστών, επισημαίνει ο γέρων. Πρόκειται για τα άγια μυστήρια.

Και βεβαίως το τίμημα που έχει ήδη καταβάλει η Αθωνική Πολιτεία, είναι μεγάλο. Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, εκτιμά ότι ήδη πάνω από 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό – οι δύο τελευταίοι μόλις χθες.

«Έχουν φύγει πολύτιμοι άνθρωποι που είχαν πολλά ακόμα να προσφέρουν» λέει στα «ΝΕΑ».

«Ταυτόχρονα νοσούν αρκετοί πατέρες, ενώ «άλλοι είναι διασωληνωμένοι. Πονάει η καρδιά μας» προσθέτει.

Ερωτώμενος για τις περιπτώσεις ιερωμένων που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία και για την πρόσφατη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παραδέχεται ότι το πρόβλημα επιμένει τόσο εντός όσο και εκτός του Περιβολιού της Παναγίας.

Το κλίμα που επικρατεί δε, στην Αθωνική Πολιτεία, φαντάζει εμφυλιοπολεμικό, με τους «επαναστατημένους» ιερομόναχους να αποτελούν «εγκάθετους» εκείνους που συντάσσονται με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και να μένουν πιστοί στη βιτριολική ρητορική τους για τα εμβόλια.

Γερμανικά ΜΜΕ: Αυτός είναι ο «πνευματικός πατέρας» των αρνητών της πανδημίας στην Ελλάδα

Η Επίτροπος Υγείας προειδοποιεί ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορωνοϊό

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago