Κοινωνία

«Διεθνές κύκλωμα πίσω από το βιασμό της 24χρονης» καταγγέλει ο Διαλυνάς – Το ευχαριστώ της Γεωργίας

Για «διεθνές κύκλωμα» που κρύβεται πίσω από τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας έκανε λόγο ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς ο οποίος έχει κληθεί να συνδράνει νομικά τη νεαρή κοπέλα.
Ο δικηγόρος ανέφερε επικαλούμενος στοιχεία που προέκυψαν από την Κύπρο ότι «υπήρχαν Κύπριοι στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο. Δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνή». Παράλληλα ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να κινηθούν με ταχύτητα.

«Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών, ενώ άφησε υπόνοιες για κωλυσιεργεία στην έρευνα χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο να μην έχουν βγει οι τοξικολογικές μετά από 20 μέρες. Την απάντηση θα την δώσει ο διευθυντής του τοξικολογικού εργαστηρίου. Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να στείλει εξετάσεις στην Ελβετία;» διερωτήθηκε. Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας «πώς είναι δυνατόν να μιλήσουν και άλλες γυναίκες από τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι συνθήκες».

«Ξέρω ότι υπάρχουν διάφοροι “ψαράδες” που “ψαρεύουν” κοριτσάκια, τα οδηγούν εκεί πού πρέπει. Τσάμπα ποτά, μεγάλη ζωή. Μετά έρχεται η κόκα, η εξάρτηση και η πορνεία» τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε την κατάθεση του 27χρονου, που συνελήφθη για την υπόθεση, ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας, απάντησε χαρακτηριστικά: «Με περίοδο;».

Ερευνα στην Κύπρο

Το γεγονός ότι η υπόθεση των ερευνών έχει ξεφύγει από τα ελληνικά σύνορα επιβεβαιώνεται και από όσα είπε το πρωί στη ΕΡΤ ο Κύπριος βουλευτής Χρήστος Χριστοφίδης, ο οποίος με επιστολή στον εισαγγελέα, ζητά κατεπείγουσα έρευνα.

«Εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών γι’ αυτά τα ειδεχθή πάρτι», τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ προσθέτοντας ότι πρόκειται για καταγγελία από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη που ανέφερε ότι στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης ενδέχεται να έχει εμπλοκή και ένας Κύπριος.

Ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι μετά την κοινοποίηση της επιστολής του για αυτεπάγγελτη έρευνα, υπήρξε «άμεση αντίδραση και ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί, ενώ λαμβάνουμε πληροφόρηση από τις ανακρίσεις στην Ελλάδα. Είμαστε σε επαφή και με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, οποίος τα επόμενα 24ωρα θα στείλει πλήρως εμπιστευτική επιστολή προς τον αρχηγό της αστυνομίας με τις πληροφορίες που έχει. Ο αρχηγός της Κυπριακής αστυνομίας αναμένει γραπτή κατάθεση από τον Ηλία Γκιώνη σχετικά με την καταγγελία του για Κύπριο που φέρεται να συνδέεται με το ελληνικό κύκλωμα μαστροπείας, αλλά και για αλλοδαπές που «διακινούνταν από την Κύπρο στα ειδεχθή πάρτι ναρκωτικών και βιασμού».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο κ. Διαλυνάς που επεσήμανε ότι «αν μιλάμε για εισροή γυναικών από την Κύπρο, κάποιος φέρνει αυτές τις κοπέλες εδώ».

Το μήνυμα της Γεωργίας

Νέο μήνυμα της Γεωργίας στον κόσμο που τη στηρίζει έστειλε ο ο δικηγόρος Θανάσης Ζιώγας.

«Η Γεωργία σάς ευχαριστεί πάρα πολύ, εγώ σας υπερευχαριστώ διότι η έκκλησή μου βρήκε ανταπόκριση και είμαι σε θέση ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει καρπούς και αποτελέσματα στην κοινωνία. Νομίζω ότι καλά πάμε, όμως συνεχίστε την κριτική, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» είπε ο κ. Ζιώγας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago