Πολιτική

Σενάρια επιστροφής Τσίπρα; – Η δήλωση του εξαδέλφου για το μέλλον και οι ενέργειες Κασσελάκη στο παρόν

Δύο ημέρες μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος ήταν ένας από τα τρία κορυφαία στελέχη, μαζί με τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Νίκο Παππά, που υποστήριξαν την συμβιβαστική λύση “αποφυγής των εσωκομματικών εκλογών”, όχι μόνον δεν αποκλείει, αντιθέτως εύχεται μια επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ερωτηθείς σχετικά, ο Γιώργος Τσίπρας είπε: «προσωπικά, όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι. Και νομίζω το εύχεται και πολύς κόσμος. Αλλά δεν αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον». Στην ίδια συνέντευξη, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη δημοκρατική παράταξη, συνολικά. «Τον εμπιστεύεται και αναφέρεται σε αυτόν πολύς κόσμος, όχι μόνο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και με αυτήν την έννοια κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Το πόσο μακρινό θα είναι, πάντως, αυτό το μέλλον, στο οποίο δυνητικά θα μπορούσε να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Αλέξης Τσίπρας, θα κριθεί μάλλον από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, που, αν λάβει κανείς υπόψη τα όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο, δεν προοιωνίζονται ιδιαιτέρως θετικά. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι έλαβε εντολή από το συνέδριο με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές, προχωρά τις αλλαγές στο κόμμα και παίρνει αποστάσεις από την «εποχή Τσίπρα».

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε σήμερα το Think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ, όπως αναφέρουν πρόσωπα του περιβάλλοντός του προτίθεται να  προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κόμμα. Στίγμα των προθέσεών του έδωσε, άλλωστε, και με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, όπου, μεταξύ άλλων, είπε και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα, άρα ακόμη και η λέξη Συνασπισμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».

Αυτό που επίσης προκάλεσε αίσθηση στην συνέντευξή του ήταν η αποστασιοποίησή του από την «εποχή Τσίπρα» και κυρίως από την πρωθυπουργική θητεία του πρώην προέδρου του κόμματος. «Ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ 15-19 έχει κλείσει. Αρχίζει ένας καινούργιος κύκλος υπό την ηγεσία μου και έτσι θα πορευτούμε» είπε χαρακτηριστικά, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι εκείνος ο ΣΥΡΙΖΑ “έφαγε σάρκα από τις σάρκες του”, αλλά κράτησε στις εκλογές του 2019.

Οι ειδήσεις σήμερα

Βαγγέλης Σαρακηνός

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago