Πολιτική

Συνάντηση Κασσελάκη με συνδικαλιστές – Δηλώνει ενισχυμένος και με ξεκάθαρη εντολή από το Συνέδριο

Συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι συναντήσεις γίνονται ενόψει της απεργίας, αλλά και στον απόηχο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, από το οποίο ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει ότι βγήκε ενισχυμένος. Στην συνέντευξή του μάλιστα χθες, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, δήλωσε βέβαιος ότι θα «παραμείνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές».

«Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, με χαρά να με αμφισβητήσει. Εάν χρειαστεί να ξανακερδίσω, θα ξανακερδίσω» είπε, τονίζοντας ότι «δεν είναι θέμα αλαζονείας». Υποστήριξε επίσης ότι το συνέδριο του έδωσε «ξεκάθαρη εντολή» να προχωρήσει τον «μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ». «Είδατε ένα στάδιο ολόκληρο πραγματικά να σείεται όταν έλεγε ‘κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη’. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αμφισβήτησης, υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Αναφερόμενος στην Όλγα Γεροβασίλη και στη στάση που κράτησε, της καταλόγισε πως «στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος», ενώ ο ίδιος, όπως είπε, «προσωπικά» επιθυμεί να είναι «πρόεδρος του κόμματος και ηγέτης της παράταξης για να μπορέσουμε ένα κυβερνήσουμε τον τόπο», ενώ σχολίασε πως το ίδιο επιθυμούν και τα μέλη του κόμματος: «Είναι ξεκάθαρη εντολή. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν να πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα ‘δείτε’. Και μετά τι; Τι ακριβώς λύνουμε στην κοινωνία;», συμπλήρωσε, ενώ χαρακτήρισε «ανούσια» μια ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία, με δεδομένο ότι η κ. Γεροβασίλη δεν συμφωνούσε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου και τα μέλη ψήφισαν κατά.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «δεν είχε ενημερωθεί» για την ανάρτηση του, άρα μόνο ότι «ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα» τηλεφώνησε στον διευθυντή του δικού του γραφείου «ένα λεπτό πριν την ανάρτηση του στο Facebook». Αν και δήλωσε ότι «σέβεται» την πρωτοβουλία του τέως προέδρου, χαρακτήρισε «λάθος» την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα «να μην εμφανιστεί στο συνέδριο».

Για τις σχέσεις τους έκτοτε, είπε: «Δεν νομίζω ότι ωφελεί να σχολιάσω παραπάνω αυτό το ζήτημα είναι ένα ενδιαφέρον μικροπολιτικό ερώτημα, αλλά δεν λύνει τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ 15-19 έχει κλείσει αρχίζει ένας καινούργιος κύκλος υπό την ηγεσία μου και έτσι θα πορευτούμε».

Τέλος σε ό,τι αφορά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση και με το επίμαχο ερωτηματολόγιο, απάντησε πως η εικόνα που έχει είναι «πρώιμη» και πως «τα μέλη θα αποφασίσουν προς τα πού θέλουν να κατευθύνουν το κόμμα τους». Σχολίασε, ωστόσο, παραλλήλως, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα, άρα ακόμη και η λέξη Συνασπισμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago