Πολιτική

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές σε δέκα ημέρες ζητά ο Κασσελάκης – Κάνε τις μόνος σου απαντά η Γεροβασίλη – Συμβιβαστική πρόταση Φάμελλου

Νέος πρόεδρος, νέα όργανα και αντεπίθεση τώρα ζήτησε με την ομιλία του στο συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης, επιμένοντας να πάει σε εσωκομματικές εκλογές στις 10 Μαρτίου, χωρίς καμία αναβολή.

«Πρόεδρος που θα πάει από την εσωκομματική σύγκρουση στη μάχη των ευρωεκλογών δεν πρόκειται να γίνω. Πρόεδρος υπό προθεσμία δεν μπορώ να γίνω. Πρόεδρος υπό αμφισβήτηση δεν μπορώ να γίνω. Μπορώ να γίνω όμως πρόεδρος με ορίζοντα εθνικών εκλογών με τη θέλησή σας» είπε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε εκλογές στις 10 Μαρτίου αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη ν Όλγα Γεροβασίλη και όσους τη στηρίζουν επισημαίνοντας «κάποιοι έχουν στο μυαλό τους χρονοδιάγραμμα, ενώ γνωρίζουν ότι το συνέδριο μπορεί να αποφανθεί ως ανώτερο όργανο του κόμματος και το καταστατικό επιτρέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών εφόσον επίκειται η διενέργεια εκλογών εθνικής κλίμακας». Στην ομιλία του ήταν ξεκάθαρο πως η προεκλογική εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς έκανε πολλές αναφορές στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, αποκαλώντας τον ιστορικό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόεδρος ενώ το ζήτησε με επιχειρήματα ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει προσωποποιημένη εσωκομματική αντιπολίτευση δεν μπορώ να γίνω» είπε.

Στη συνέχεια ο Σωκράτης Φάμελλος παρουσίασε συμβιβαστική πρόταση, την οποία επεξεργάστηκε από κοινού με τους Νίκο Παππά, Γιώργο Τσίπρα και άλλα στελέχη, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται νέος γύρος εσωστρέφειας. «Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου, αλλά να επιβεβαιώσει το συνέδριο την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο και να δώσει εντολή να πάει το κόμμα ενωμένο στις επόμενες μάχες με πρώτη τις ευρωεκλογές».

Ακολούθησε παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη η οποία είπε ότι αν ο πρόεδρος ανακαλέσει το «βρείτε μου αντίπαλο» θα αποσύρει την υποψηφιότητά της. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι αν ο πρόεδρος Κασσελάκης επιμένει για εκλογές σε δέκα ημέρες ας τις κάνει μόνος του.

«Στέφανε εάν ανακαλέσεις το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε” σταματάμε εδώ, αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό. Περιμένω». Πρόσθεσε επίσης ότι «στην Αριστερά, δεν ξέρω εάν εννοούμε όλοι το ίδιο και δεν εννοώ τον πρόεδρο, λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό κάτι δεν καταλαβαίνει». Έκλεισε δε λέγοντας: «Αγαπητέ Στέφανε εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες. Εάν θες εκλογές σε δέκα ημέρες κάνε τις μόνος σου», προκαλώντας την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος απάντησε: «επιτέλους να το συνειδητοποιήσουμε, δεν είστε σκάκι».

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago