Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν θα σταματήσουμε να συζητάμε με τους αγρότες και πολύ σύντομα θα επισκεφθώ πάλι τη Θεσσαλία

Στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργικός Κυριάκος Μητσοτάκης συγχαίρει τους αγρότες για τον συντεταγμένο τρόπο με τον οποίο διαδήλωσαν και σημειώνει «η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως έχουν δίκιο σε πολλά, όχι σε όλα, και ικανοποιήσαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε, εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια. Δεν θα σταματήσουμε όμως να συζητάμε με τους αγρότες και πολύ σύντομα θα επισκεφθώ πάλι τη Θεσσαλία και θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους τους».

«Ξεκινώ τη σημερινή ανασκόπηση συγχαίροντας τους αγρότες μας για τον συντεταγμένο και απολύτως ψύχραιμο τρόπο με τον οποίο διαδήλωσαν στην καρδιά της Αθήνας, αλλά και τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης που ακολούθησαν τις προτροπές της Τροχαίας. Να εξάρω και το υποδειγματικό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας που διασφάλισε το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. Η διαχείριση μιας περίπλοκης διαμαρτυρίας με τη χρήση βαριών μέσων όπως τα τρακτέρ αποτελεί την απτή απόδειξη μιας άλλης φιλοσοφίας διαχείρισης των συναθροίσεων. Έξυπνης, αποτελεσματικής και συνεργατικής. Είναι στην πράξη η εφαρμογή του νέου νόμου για τις συναθροίσεις που ψηφίσαμε το 2020 και κάποιοι έλεγαν πως το κάνουμε για να καταπιέσουμε τις κινητοποιήσεις. Αντίθετα, τις διευκολύναμε και τις προστατεύσαμε. Δείτε τι έγινε σε πολλές άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και στην υπό σοσιαλιστική κυβέρνηση Ισπανία, όπου οι αγροτικές κινητοποιήσεις κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία. Θα επαναλάβω ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως οι αγρότες έχουν δίκιο σε πολλά, όχι σε όλα, και ικανοποιήσαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια. Δεν θα σταματήσουμε όμως να συζητάμε με τους αγρότες και πολύ σύντομα θα επισκεφθώ πάλι τη Θεσσαλία και θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους τους. Ένας βιώσιμος αγροτικός τομέας είναι στις ύψιστες προτεραιότητες μας και σε αυτό στοχεύει η ελληνική πρωτοβουλία να διεκδικήσουμε, από κοινού οι χώρες της Μεσογείου, αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Αύριο συνεδριάζουν για αυτό το θέμα οι αρμόδιοι υπουργοί του EU MED-9 (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρος, Κροατία και Σλοβενία)» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στην έναρξη της διαδικασίας για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων στις πληγείσες περιοχές από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias» και συγκεκριμένα στους δήμους Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Βόλου και Δομοκού.

«Τώρα, κάτι που αφορά και τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Αρχίζει η διαδικασία για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων στις πληγείσες περιοχές από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias» και συγκεκριμένα στους δήμους Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Βόλου και Δομοκού. Η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» θα είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την κατεπείγουσα εκτέλεση των έργων όπως προβλέπεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 30,5 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, την οποία και ευχαριστούμε» σημειώνει.

Προσθέτει επίσης ότι «ταυτόχρονα, την περασμένη εβδομάδα φροντίσαμε να προσθέσουμε 20 επιπλέον δήμους και 14.000 μαθητές και μαθήτριες στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, οι μισοί εκ των οποίων βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας όπου οι ανάγκες των οικογενειών παραμένουν πολύ μεγάλες. Πλέον, καθημερινά 232 χιλιάδες μαθητές δημοτικού σε συνολικά 153 δήμους της χώρας, βρίσκουν στο σχολείο τους ζεστό, ποιοτικό και θρεπτικό φαγητό, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δεσμούς συντροφικότητας με τα άλλα παιδιά. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με σχεδόν 350 εκ. ευρώ ετησίως από τον ΟΠΕΚΑ».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago