Πολιτική

Στήνει κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε υποψηφιότητα η Γεροβασίλη – Πάμε γρήγορα η απάντηση Κασσελάκη

Παρούσα στην εσωκομματική διαδικασία που άνοιξε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, η Όλγα Γεροβασίλη. Η αντιπρόεδρος της Βουλής, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, με την ομιλία της στο συνέδριο, η οποία έβριθε από καρφιά κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Πιστεύω ότι είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Έχουμε ευθύνη όλοι και όλες. Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντησή μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό μου επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης, απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στον προοδευτικό κόσμο και στην ιστορία του τόπου» είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη ούτε στα πιο δύσκολα και πάντα έβαζα πλάτη. Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου για να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι πολύ περήφανη για όσα πετύχαμε για τη χώρα, την κοινωνία και την παράταξη και που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα» πρόσθεσε.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε επίσης ότι όλους αυτούς τους μήνες στήριξε τη νέα προσπάθεια με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, με σεβασμό προς τα μέλη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας για να είναι σύνεδροι Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και την κυβερνητική μας προοπτική. Να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική και να μπούμε με αυτοποεποίθηση στην πολιτική μάχη απέναντι στην δεξιά».

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «συμπλήρωμα» αλλά κόμμα διακυβέρνησης και πρόσθεσε, έχοντας κατά νου δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ότι «δεν αρκεί να λέμε ότι θα κερδίσουμε τον Μητσοτάκη και ότι χρειάζεται πολιτικό σχέδιο, με σαφείς προτεραιότητες και στόχους». Συνεχίζοντας τις αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη διερωτήθηκε αν «θα δείξουμε και άλλη ανοχή στα λάθη;» για να συπληρώσει ότι «είναι άλλο λάθη απειρίας και άλλο λάθη αλαζονείας»

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε τον λόγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη και ζήτησε οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, στις 10 Μαρτίου με υβριδικό τρόπο για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

«Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής σε έναν όμορφο αγώνα» είπε ανεβαίνοντας στο βήμα και πρόσθεσε ότι δεσμεύεται ενώπιον όλων ότι θα παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. «Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών θα καλέσω την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειάζονται στο κόμμα. Η αλήθεια θα κερδίσει και γι’  αυτό πρέπει να πάμε στις εκλογές στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά» τόνισε.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago