Κοινωνία

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης – Το δόλωμα των πάρτι, τα χάπια και οι έρευνες της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που ακολουθήσαν μετά την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Πολυμέτωπες είναι οι έρευνες της δικαιοσύνης για την υπόθεση υπό την εποπτεία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλείου Πλιώτα που προσδίδει επιπλέον κύρος τόσο στην ποινική έρευνα που έχει προαναγγείλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, για τις καταγγελίες περί κυκλώματος μαστροπείας όσο και στην έρευνα της Ε’ τακτικής ανακρίτριας που διερευνά τις καταγγελίες της 24χρονης για την εμπλοκή και άλλων δραστών σχετικά με τον βιασμό της. Ταυτόχρονα διατάχθηκε και τρίτη έρευνα κατά του Θεόφιλου Αλεξόπουλου, του δικηγόρου που συνόδευε τον 27χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Η 24χρονη κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον συγκεκριμένο δικηγόρο όσο εκείνη βρισκόταν στο Τμήμα

«Πήγα σε πάρτι δεν είχα ιδέα τι θα ακολουθούσε…»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μίλησε για τα όσα έζησε το μοιραίο βράδυ.

«Ήμασταν μόνες μας σε μία γωνία, 3 άτομα, 3 κορίτσια, και αποφασίσαμε να απέχουμε από όλο αυτό. Ήταν φανερό ότι δεν ήμασταν και ευχαριστημένες με το πάρτι και είπαμε να καθίσουμε μισή ώρα να πιούμε ένα ποτό να φύγουμε», δηλώνει η 24χρονη.

Αποφάσισαν να φύγουν. Η 24χρονη είχε αρχίσει να ζαλίζεται και μην μπορώντας να βρει το αυτοκίνητό της γύρισε στο ξενοδοχείο και έκλεισε ένα δωμάτιο. Ανεβαίνοντας στο ασανσέρ 3 άνδρες – που είχε δει στο πάρτι – της έκλεισαν το δρόμο και την οδήγησαν σε άλλο δωμάτιο. Είναι οι άνθρωποι που στη συνέχεια κατονόμασε ως δράστες.

Την επόμενη μέρα ξύπνησε σ’ ένα δωμάτιο χωρίς να θυμάται τίποτα και τηλεφώνησε στον άνθρωπο που θεωρούσε φίλο της για να την βοηθήσει αλλά εκείνος αφού της είπε να φύγει της έκλεισε το τηλέφωνο.

Η ιατροδικαστική εξέταση έγινε την ίδια ημέρα της καταγγελίας την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου και δείχνει ότι στους μηρούς της υπάρχουν εκχυμώσεις. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν αν χορηγήθηκε κάποια ναρκωτική ουσία.

Μετά από καταγγελία της 24χρονης ότι ο δικηγόρος ενός εκ των εμπλεκόμενων Θεόφιλος Αλεξόπουλος κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Αστυνομικό Τμήμα, της επιτέθηκε φραστικά, ζητήθηκε η άσκηση προκαταρκτικής εξέτασης . Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε την ιδιότητα του ως κομματικού μέλους του μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο ίδιος αρνείται ότι ήρθε σε επαφή μαζί της.

Νέα κατάθεση της 24χρονης – Δεν έχει αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο

Η Γεωργία αναμένεται να καταθέσει για τέταρτη φορά στην ανακρίτρια την ερχόμενη Παρασκευή, παρουσία ψυχολόγου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος της, Αθανάσιος Ζιώγας. Μιλώντας ο τελευταίος στον ΑΝΤ1, διέψευσε την πληροφορία που μεταδιδόταν από τα μέσα ότι έχει διαταχθεί  άρση τηλεφωνικού απορρήτου  των συνομιλιών της. Όπως είπε, δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, προσθέτοντας ότι έχει στη διάθεσή του όλες τις συνομιλίες και τα μηνύματα της κοπέλας τα οποία έχει σκοπό να παραδώσει στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε ποτέ μέσω επίσημης απόφασης.

Παράλληλα, αναμένονται στο τέλος αυτής της εβδομάδας τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο , όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολιτη και όχι από την Ελβετία, όπως γράφηκε,  που αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σχετικά με το εάν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ή άλλες ουσίες στον οργανισμό της .24χρονης. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θεωρούνται κρίσιμα ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης , διότι από αυτά θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείρηση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας.

Ερευνες για κυκλώματα μαστροπείας σε Ελλάδα και Κύπρο

Πλοκάμια οργανωμένου κυκλώματος μαστροπών και εκτός ελληνικών συνόρων αναζητούν οι αρχές. Φέρονται να παρασύρουν νεαρές γυναίκες και φοιτήτριες με δόλωμα πάρτι που διοργανώνονται σε πολυτελή ξενοδοχεία. Ήδη στην Κύπρο ξεκίνησε έρευνα για διασύνδεση κυκλώματος βιαστών στην Ελλάδα με αντίστοιχο κύκλωμα στην Κύπρο.

Δημοσιεύματα στα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμα και για πιθανή εμπλοκή ηχηρών ονομάτων.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και οι υπεύθυνοι των μαγαζιών, όπως και ταξίδια που έχουν κάνει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη δυο νεαρές γυναίκες στη Θεσσαλονίκη έχουν επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της 24χρονης, ζητώντας την βοήθεια τους για να καταθέσουν στις αρχές όσα έζησαν και οι ίδιες.

Η μία φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού του 2016 και η δεύτερη το 2018 από πρόσωπο που ενδεχομένως εμπλέκονται και στην υπόθεση της 24χρονης.

Το χάπι του βιασμού ή το χάπι των πάρτι

Το «εργαλείο» που φέρονται να χρησιμοποιούν τα κυκλώματα για να άρουν τις αντιστάσεις των θυμάτων τους είναι το χάπι του βιασμού ή το χάπι των πάρτι το οποίο πωλείται δυστυχώς στο διαδίκτυο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα 30 χάπια διατίθενται στην τιμή των 90 δολαρίων και τα 60 στην τιμή των 191 δολαρίων.

Η επίδραση του χαπιού ξεκινά 15 λεπτά μετά την κατανάλωσή του και διαρκεί για περίπου τρεις ώρες. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να γίνεται άμεσα η δειγματοληψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Τη διαβεβαίωση ότι «οι νόμοι ισχύουν για όλους τους ανθρώπους και δεν μας ενδιαφέρει ποια είναι η θέση τους μέσα στο δημόσιο βίο, ή ποια είναι οικονομική κατάστασή τους», έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι «η αστυνομία, κάνει με επαγγελματισμό τη δουλειά της. Κάνουμε τα πάντα και να μη συγκαλύπτεται τίποτε από μία υπόθεση, άλλο τόσο σπουδαίο είναι, να μη γινόμαστε δικαστές,, αυτό είναι έργο της δικαιοσύνης» κατέληξε.

Ξεκάθαρο μήνυμα για «μηδενική ανοχή» στα φαινόμενα έμφυλης βίας στέλνει με ανακοίνωση της η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και κρουει τον κώδωνα του κινδύνου για την έκταση που έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε επισης:

Η συγκλονιστική συνέντευξη της Γεωργίας Μπίκα: Κατονομάζει τους βιαστές της (vid)

Κραυγή αγωνίας από την ΕΕΔΑ για την έκταση της έμφυλης βίας με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης

Βιασμός 24χρονης: Εισαγγελέας για την καταγγελία της για επίθεση από δικηγόρο του 27χρονου κατηγορούμενου

Σπάει η σιωπή στη Θεσσαλονίκη – Αλλες δύο γυναίκες καταγγέλουν βιασμό με τον ίδιο τρόπο

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago