Κοινωνία

Η ψυχρή εισβολή της «Ελπίδας» – Φέρνει χιόνια, κατακόρυφη βουτιά του υδράργυρου και εκπλήσσει τους μετεωρολόγους

Την ελπίδα μας στην «Ελπίδα» εναποθέτουμε για να δούμε μια άσπρη μέρα στη χώρα ,αλλά πέρα από τη χιουμοριστική διάθεση και σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα των μετεωρολόγων η νέα κακοκαιρία που είναι προ των πυλών θα συνοδεύεται με βαρυχειμωνιά, χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Αύριο ωστόσο θα πάρουμε «καιρική ανάσα» με άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά από την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα έρχεται πολυήμερο δριμύ ψύχος. Σε ανάρτησή του μάλιστα στο Facebook ο επιτυχημένος παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3 κάνει λόγο για ισχυρή κακοκαιρία επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη από τα προγνωστικά μοντέλα, πραγματικά. Θα την κρατήσω για αρχείο!!»

Η εξέλιξη του καιρού

Λίγες βροχές αναμένονται την Πέμπτη στη νότια Πελοπόννησο, τοπικά στο Αιγαίο και σταδιακά στη βορειοδυτική Ελλάδα με χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 11 βαθμούς, έως 14 με 15 στην υπόλοιπη χώρα με παγετό όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Η κατάσταση ωστόσο φαίνεται πως αλλάζει άρδην από την Παρασκευή .Αναμένεται ψυχρή εισβολή και μάλιστα με τα καιρικά φαινόμενα να επιμένουν, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπει στο… ψυγείο αρκετά 24ωρα. Η ψυχρή αέρια μάζα που θα αλλάξει δραματικά το σκηνικό του καιρού, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιόνια, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, μετεωρολόγο-διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr αν αν επιβεβαιωθούν τα μοντέλα, «αναμένουμε χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή σε πεδινά σημεία, σε πολλές περιοχές της χώρας». Σε αυτές τις περιοχές, σημειώνει «βάσει των δεδομένων που έχουμε στα χέρια μας, συγκαταλέγεται και η Αττική».

Χιόνια ωστόσο φαίνεται πως θα πέσουν και στο Αιγαίο.

Ο επερχόμενος χιονιάς φαίνεται να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Η ανάρτηση Αρναούτογλου για την «Ελπίδα»

«Ο επερχόμενος χιονιάς φαίνεται να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά από την Κυριακή, σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, όπως σας είπα και τις προηγούμενες ημέρες!

Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη από τα προγνωστικά μοντέλα, πραγματικά!!

Την ερχόμενη Κυριακή, 23/1/2022, το χρώμα το λευκό, που υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα για χιονόπτωση, πιάνει όπως βλέπετε τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου μέχρι και τη θάλασσα αλλά και τις περισσότερες περιοχές της Κρήτης και τα βόρεια Δωδεκάνησα με πολύ χαμηλό υψόμετρο!!!

Για να δούμε αν θα επιμείνουν και τα αυριανά προγνωστικά στοιχεία σ’ αυτήν την κατά τ’άλλα πολύ πιθανή εξέλιξη! Για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, ρίξτε φυσικά μια ματιά στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3» , καταλήγει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Διαβάστε επίσης:

Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η διάρκεια της ακρίβειας-Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης

Η «Ελπίδα» φέρνει χιόνια και πολικό ψύχος

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago