Πολιτική

Ραγκούσης: Η πρωτοβουλία Κασσελάκη ακύρωσε το συνέδριο

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία ο Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την πρωτοβουλία του προέδρου  να θέσει στα μέλη ερωτηματολόγιο για το όνομα, την ταυτότητα και το μέλλον του κόμματος μέσω του isyriza. Όπως επισήμανε, ο Στέφανος Κασσελάκης με την απόφασή του να θέσει, πριν το συνέδριο, θέματα ταυτότητας του κόμματος, το ακύρωσε εκ των πραγμάτων και μαζί ακύρωσε και τη δυνατότητα ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εν όψει ευρωεκλογών.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αποδίδει στον Στέφανο Κασσελάκη την πλήρη ευθύνη για τη δημοσκοπική κατακρήμνιση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας «μια σειρά από λανθασμένες πρωτοβουλίες», στις οποίες προχώρησαν ο ίδιος ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του, σχόλια όπως εκείνο περί «άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης», καθώς και τη δημοσιότητα που πήρε η δήλωσή του ότι του έγινε πρόταση υπουργοποίησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε αρχικά στην κακή δημοσκοπική εικόνα του κόμματος. Είπε συγκεκριμένα: «Υπάρχει ένας ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο. Κι αυτός δεν είναι ούτε το ερωτηματολόγιο ούτε το συνέδριο. Είναι η συνεχής υποχώρηση της κοινωνικής και δημοσκοπικής επιρροής του κόμματος. Κι επειδή με αυτήν την επιστολή, πιθανότατα ξεκίνησε ένα πρόωρο blame game ενόψει ευρωεκλογών, θα πω καθαρά ότι για την κακή δημοσκοπική εικόνα, υπεύθυνη δεν είναι η Πολιτική Γραμματεία. Ευθύνη έχουν μια σειρά από λανθασμένες πρωτοβουλίες που λήφθηκαν από τον Πρόεδρο και τους άμεσους συνεργάτες του, ιδίως τους τελευταίους δύο μήνες».

Σημείωσε επίσης ότι «η Πολιτική Γραμματεία ποια ευθύνη είχε για την αρνητική δημοσιότητα που προκαλέσαμε, για παράδειγμα με δηλώσεις περί «άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης», με το δάνειο Προέδρου στο κόμμα, με την πρόταση υπουργοποίησης του Στ.Κασσελάκη, με τη διαφοροποίηση βουλευτών από την κομματική γραμμή για την ισότητα στο γάμο, που τελικά εξελίχθηκε εντελώς άδικα για 34 βουλευτές μας που ανέλαβαν το πολιτικό κόστος και έμειναν πιστοί στις αρχές μας».

Κατά την ομιλία του, ο κ. Ραγκούσης εξήγησε ότι δεν διαφωνεί με το ερωτηματολόγιο και με τη δυνατότητα των μελών να πουν τη γνώμη τους για μια σειρά θεμάτων, ωστόσο τόνισε, ότι αυτά τα ερωτήματα «πρέπει να τίθενται με τον σωστό επιστημονικά τρόπο». Παραλλήλως εξέφρασε και τη διαφωνία του με τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι «δεν θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των όσων απαντήσουν τα μέλη». «Αυτό θα είναι βαρύτατη προσβολή στα μέλη του κόμματος που θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο συνέδριο, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του το ακύρωσε ήδη. «Το συνέδριο είναι η κορυφαία στιγμή των μελών του κόμματος. Το συνέδριο είναι ώρα των μελών. Και δυστυχώς το ερωτηματολόγιο με τα συγκεκριμένα ταυτοτικά ερωτήματα που θέτει, εκ των πραγμάτων, έληξε το συνέδριο θέσεων πριν καν αυτό ξεκινήσει. Με άλλα λόγια το συνέδριο αναβλήθηκε ήδη».

Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι «η πρωτοβουλία (του Κασσελάκη) να θέσει αυτά τα θέματα μετά το τέλος του προσυνεδριακού διαλόγου και όχι στην αρχή του, ακυρώνει την κορυφαία στιγμή των μελών. Εκτός αν πιστεύει κανείς, ότι έχει πια νόημα να συζητάς για τα δευτερεύοντα θέματα σε ένα κόμμα που δεν ξέρεις πως ονομάζεται, που πηγαίνει κ.ο.κ.». «Άρα η πρωτοβουλία του Προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών», κατέληξε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago