Πολιτική

«Γραμμή κρούσης», με την νεότερη γενιά-Ποιους επιλέγει ο Ν. Ανδρουλάκης σε νευραλγικά πόστα

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των προσώπων που θα συγκροτήσουν την «πρώτη γραμμή» του ΚΙΝΑΛ/ ΠΑΣΟΚ στη καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση αλλά και στη πορεία για τις εκλογές. Ο Πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, πλην απροόπτου, την Πέμπτη (20/1) θα δημοσιοποίηση  τα «πρόσωπα-κλειδιά» σε νευραλγικές και επιτελικές θέσεις, ενώ η προσοχή του στρέφεται στη μάχη στη Βουλή στη συζήτηση για την ακρίβεια που θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στους αρμόδιους υπουργούς. Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, ενώ την Δευτέρα δεν αποκλείεται να συγκαλέσει συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας για ενημέρωση σχετικά με το θέμα. Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως η συζήτηση στη Βουλή συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να «στριμώξουν» την Κυβέρνηση και να αναδείξουν τις θέσεις του κόμματος πάνω στο μεγάλο αυτό θέμα που «τσακίζει»  τα νοικοκυριά.  

Παράλληλα επιμένει ότι σέβεται και εκτιμά στελέχη που στο παρελθόν κινήθηκαν θετικά προς τον κ. Μητσοτάκη και την Ν.Δ και προσφάτως πήραν αποστάσεις και άσκησαν κριτική επιστρέφοντας στην Κεντροαριστερά (Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης κ.α) ωστόσο για την ώρα τουλάχιστον δεν θα έχουν κεντρικούς ρόλους στη «πρώτη γραμμή», αλλά εάν το επιθυμούν μπορούν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια και να δώσουν την «μάχη του σταυρού».

Σε ότι αφορά τις νευραλγικές θέσεις στις οποίες δίνει ιδιαίτερη έμφαση η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ είναι :

-του εκπροσώπου Τύπου

-του διευθυντή του γραφείου του προέδρου

-του διευθυντή του γραφείου Τύπου

-ι του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

-του Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων

-και του υπεύθυνου αυτοοργάνωσης του κόμματος.

Επικρατέστερος για την θέση του Εκπροσώπου Τύπου είναι ο Δημήτρης Μάντζος ο οποίος ήταν επί προεδρίας Φώφης Γεννηματά διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  του ΚΙΝΑΛ.

Για την θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου  ακούγεται το όνομα μιας γυναίκας , της κ. Έλενας Αναστασίου, δικηγόρου, εφ΄όσον τις  το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις της.

Καθοριστικό ρόλο στην επικοινωνία και τις σχέσεις με τον Τύπο έχει ο Παναγιώτης Βλάχος, Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος.  

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να έχει ο νυν διευθυντής του Γραφείου του κ. Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες, Νικόλας Παπάζογλου. Ανδρέας Σπυρόπουλος και Στέφανος Ξεκαλάκης, στενοί συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, πλην απροόπτου θα «τρέξουν» την ανασυγκρότηση και αυτοοργάνωση του Κόμματος.

Για την θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις και με πρώην βουλευτές του Κόμματος. Ο Βαγγέλης Αργύρης θεωρείται ότι έχει προβάδισμα. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος που είχε ακουστεί το όνομα του φαίνεται πως θα προτιμήσει να δώσει την μάχη του σταυρού για να επανεκλεγεί βουλευτής, ενώ δεν αποκλείεται την θέση αυτή να καταλάβει κάποιο στέλεχος της νεώτερης γενιάς.

Στις σκέψεις του κ. Ανδρουλάκη είναι και το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν από τώρα και κάποια άλλα στελέχη της νεότερης γενιάς όπως, ο Θανάσης Γλαβίνας, δικηγόρος και γιός πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η  Μάρα Κουκουδάκη, η Ειρήνη Κωστάκη, αλλά και Ρωξάνη Μπέη (κόρη του Δημήτρη Μπέη) η οποία  πιθανά θα αναλάβει ρόλο, ίσως στον Τομέα της Αυτοδιοίκησης.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago