Απόψεις

Το τελικό χτύπημα για το Μπόρις Τζόνσον έρχεται από ένα πρώην «κολλητό» του

Από το περιβόητο «Κι εσύ τέκνον μου Βρούτε» μέχρι τις μέρες μας έχει αποδειχτεί ότι στην πολιτική το τελικό χτύπημα έρχεται συχνά από ένα «χέρι λατρεμένο, ένα χέρι πιστευτό».

Η περίπτωση του Βρετανού πρωθυπουργού μοιάζει όλο και περισσότερο να επιβεβαιώνει αυτόν τον κανόνα. Λίγες μέρες μετά την «απολογία» του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή για το «Partygate» και εν μέσω μιας σαφούς προσπάθειας να αλλάξει την ατζέντα, ήρθε η μαχαιριά από έναν άνθρωπο, με τον οποίο ήταν κάποτε αυτοκόλλητοι.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο άλλοτε πρώτος τη τάξει συμβουλός του έγραψε τώρα στο ιδιαίτερα δημοφιλές blog του, ότι ο πρωθυπουργός ψεύδεται σχετικά με την «εκδήλωση» της 20 Μαϊου του 2020, αφού ο ίδιος τον είχε προειδοποιήσει ότι θα ήταν παράνομη, αλλά ο Τζόνσον αντέδρασε με ένα αδιάφορο νεύμα.

Ο Κάμινγκς ορκίζεται τώρα ότι ο τότε «προϊστάμενος» του γνώριζε πολύ καλά, ότι δεν επρόκειτο για «συνάντηση εργασίας», συνεπώς κορόιδεψε το κοινοβούλιο, συνεπώς θα πρέπει να παραιτηθεί, όπως άλλωστε έχει ομολογήσει και ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι «προβλέπεται» σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ετσι ο Κάμμινγκς κορυφώνει την επίθεση στον άνθρωπο, που άλλοτε συμβούλευε για μια σειρά θέματα, κυρίως σε σχέση με τους χειρισμούς του Brexit και δείχνει να επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό «πρωταθλητής των σκοτεινών τεχνών», που του είχε αποδώσει κάποτε μια εφημερίδα.

Ο άρχοντας των συνωμοσιών

Πρόκειται ίσως για μια από τις πιο ιδιόμορφες προσωπικότητες του 21ου αιώνα στη Βρετανία. Ηταν αυτός ο «εγκέφαλος» πίσω από την εκστρατεία υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα, με μεθόδους που μόνο «ευθείες» δεν ήταν. O ρόλος του στο δημοψήφισμα έγινε ταινία με τον τίτλο Brexit και πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Οταν το 2019 ο Τζόνσον τον όρισε κορυφαίο σύμβουλό του έμοιαζε να είναι παντοδύναμος στο Γουέστμίνστερ. Ηταν αδίστακτος, συμπεριφερόταν πάντα ως οδοστρωτήρας και ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεν δίστασε να τον αποκαλέσει «Ψυχοπαθή Καρριέρας».

Ομως και ο Κάμμινγκς έπεσε «θύμα» της πανδημίας, όταν τα Μέσα αποκάλυψαν ότι εν μέσω πανδημίας και αγνοώντας όλους τους περιορισμούς διέσχισε όλη τη χώρα για να επισκεφτεί τους γονείς του. Η κατακραυγή ήταν δημόσια και παρά την προσπάθεια αρχικά να τον δικαιολογήσει, ο εξίσου αδίστακτος Τζόνσον τον «άδειασε» τελικά το Νοέμβριο του 2020. Ισως για αυτό να έπαιξε σημαντικότερο ρόλο ότι ο Κάμμινγκς είχε έρθει σε σύγκρουση με την τότε μνηστή του και μετέπειτα σύζυγό του Κάρι Σάιμοντς.

Από τότε ο Kάμμινγκς μοιάζει να έχει αναδείξει σε έργο ζωής του να αποκαθηλώσει τον Τζόνσον, υποτιμώντας τον και κατηγορώντας τον σε κάθε ευκαιρία. Για τα σκανδαλοθηρικά Μέσα ήταν δώρο ο χαρακτηρισμός του πρωθυπουργού ως ένα «καρότσι» που τσουλάει δίχως προορισμό μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ.

Από τότε που «έσκασε» το σκάνδαλο με τα πάρτυ ο Κάμμινγκς επιτίθεται με μανία και υπόσχεται ολοένα και πιο γαργαλιστικές αποκαλύψεις. Η τελευταία αυτή επίθεση μπορεί να είναι πράγματι η τελική. Ισως να είναι και η «χαριστική βολή». Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι ο Τζόνσον έτσι κι αλλιώς ήταν ένας πρωθυπουργός «ειδικής αποστολής». Ανέλαβε να εκφράσει τον αντιευρωπαϊσμό, να βγάλει τη χώρα από την ΕΕ, αλλά δεν έχει τίποτα άλλο να της προσφέρει από εδώ και πέρα. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό ισχύει βεβαίως και για τον Κάμμινγκς.

Διαβάστε ακόμα

Mπόρις Τζόνσον. Γελωτοποιός ή δικτατορίσκος;

Αυξάνονται σταθερά οι «κοψοχέρηδες» οπαδοί του Brexit ένα χρόνο μετά

Το Brexit ενισχύει την αμοιβαία αντιπάθεια Γάλλων-Βρετανών

Κώστας Αργυρός

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago