Πολιτική

Διάλογος για την Κεντροαριστερά: Ψάχνουν αρχηγό, χωρίς να έχουν βρει το κόμμα;

Έκπληξη προκάλεσε η έλευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στη συζήτηση με ομιλητές τους Διονύση Τεμπονέρα, μέλος της Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Μανώλη Χριστοδουλάκη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., και Εφη Αχτσιόγλου, βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς.

Η συζήτηση πραγματοποιείται σήμερα στις 6 μ.μ., στο Θέατρο «Αλφα, Ληναίος – Φωτίου» (Πατησίων 37 και Στουρνάρα 51).

Η συζήτηση τελεί υπό την αιγίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και στη διάρκειά της, οι συνομιλητές θα επιχειρήσουν, αν όχι να δώσουν την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, τουλάχιστον να καταθέσουν τον προβληματισμό τους επ’ αυτού και να αναδείξουν την αναγκαιότητα να βρεθεί ο φορέας και το πρόσωπο που θα ηγηθεί και θα τεθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως η κεντροαριστερή-προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με αναλυτές, η συζήτηση αυτή, ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, επείγει. Ιδιαίτερα, μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε, κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, η συντριπτική διπλή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Η πρωτοβουλία ανοίγει έναν διάλογο, ο οποίος αναμένεται να πάρει διαστάσεις μετά τις ευρωεκλογές, ειδικά αν επαναληφθεί η παντοδυναμία Μητσοτάκη και συνεχιστεί η πτωτική τάση του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα την ώρα, που η Νέα Αριστερά δείχνει, δημοσκοπικά τουλάχιστον, ότι όχι μόνον δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά σχεδόν δεν καρπώνεται τίποτε από αυτό.

Η πρωτοβουλία για την συζήτηση, παρότι εκ των πραγμάτων ήδη αναγκαία, δεν έγινε δεκτή με καλό μάτι από τις ηγεσίες της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίες διαγκωνίζονται για το ποιος αποτελεί τον κατεξοχήν αντίπαλο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει και μπορεί να ξανακυβερνήσει την πατρίδα μας» διαμήνυσε ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Λάρισα, κλείνοντας τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου στη Θεσσαλία. Το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνεται ο πραγματικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας αντέτεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “το ΚΑΡΦΙ”, κάνοντας λόγο για ανοδική πορεία και θέτοντας, εκ νέου, στόχο για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Όσο για τη Νέα Αριστερά, αναγνωρίζει ότι «η Αριστερά, η Κεντροαριστερά και όλος ο προοδευτικός χώρος συνολικότερα, βρίσκονται μπροστά σε μία στρατηγική κρίση, η οποία αν δεν απαντηθεί, θα οδηγήσει σε διαιώνιση της κυριαρχίας της Δεξιάς», όπως σημείωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας σε ανοιχτή συνέλευση του κόμματος, την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα ανέφεραν μάλιστα, μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι οι “κόντρες” είχαν μεταφερθεί ακόμη και στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών», προαναγγέλλοντας ακόμη και τη «ματαίωση της εκδήλωσης, λόγω πιέσεων και τσακωμών». Κάτι που η συνεταιριστική εφημερίδα “Εφ.Συν.” διέψευσε, κάνοντας λόγο για “καλοθελητές” και “κακοθελητές”.

Οι ειδήσεις σήμερα

Βαγγέλης Σαρακηνός

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago