Πολιτική

Στην Κωνσταντινούπολη με πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή αύριο ο Κώστας Φραγκογιάννης

Επικεφαλής μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, αρχίζει αύριο διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κωνσταντινούπολη,  συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Πρόεδρο της EnterpriseGreece Μάιρα Μυρογιάννη.

Στην αποστολή συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη από 75 εταιρίες από τους κλάδους των τροφίμων, των κατασκευών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας, των τραπεζών, καθώς και θεσμικοί παράγοντες, όπως ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Ευθύμιος Βιδάλης, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης και ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος. 

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο κ. Φραγκογιάννης θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες της Κωνσταντινούπολης και θα απευθύνει ομιλία στο πανεπιστήμιο Kadir Has με θέμα τις προοπτικές της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, η ελληνική αντιπροσωπεία και τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής θα παρακαθίσουν σε δείπνο που παραθέτει ο επιφανής Κωνσταντινουπολίτης επιχειρηματίας, Βύρωνας Νικολαίδης, με τη συμμετοχή και Τούρκων επιχειρηματιών. Ο κ. Νικολαϊδης, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της PeopleCert, ο οποίος με την επιχειρηματική εμπειρία που διαθέτει, προωθεί επιχειρηματικές συνεργασίες και συμβάλλει στη δημιουργία ευκαιριών για επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Την Παρασκευή θα γίνει η 6η συνεδρίαση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Τουρκίας, υπό τη συμπροεδρία του κ. Φραγκογιάννη και του υφυπουργού Εμπορίου της Τουρκίας  Mustafa Tuzcu. Η ατζέντα της συνεδρίασης  περιλαμβάνει θεματικές για την ενέργεια, το περιβάλλον, τη διαχείριση υδάτων, τις μεταφορές, τη βιομηχανία, την έρευνα και τεχνολογία, την γεωργία, την τελωνειακή συνεργασία, τον τουρισμό και την πολιτική προστασία.

Παράλληλα με τις εργασίες της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής, οι Έλληνες επιχειρηματίες που μετέχουν στην αποστολή, θα έχουν ιδιαίτερες επαφές και συζητήσεις με ομόλογους Τούρκους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ που διοργανώνει το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK) σε συνεργασία με την Enterprise Greece.

Στο Επιχειρηματικό Φόρουμ, ο υφυπουργός Εξωτερικών  και η ΓΓΔΟΣΕ καθώς και οι ομόλογοί τους από την τουρκική πλευρά θα απευθύνουν χαιρετισμούς, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Μαρίνος Γιαννόπουλος και ο ομόλογός του από την Invest in Turkey θα κάνουν παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται στις δύο χώρες.  

Στο περιθώριο του φόρουμ, οι Έλληνες επιχειρηματίες που θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, θα επισκεφτούν αύριο τη βιομηχανική ζώνη-τεχνολογικό πάρκο Gebze,  ενώ θα γίνει συνολική παρουσίαση των βιομηχανικών ζωνών της Τουρκίας από την τουρκική Ένωση Επιμελητηρίων TOBB.

Η επίσκεψη του κ. Φραγκογιάννη στην Κωνσταντινούπολη θα ολοκληρωθεί με ομιλία που διοργανώνει η τουρκική δεξαμενή σκέψης GlobalRelations Forum (GRF) σε συνεργασία με τον τουρκικό σύνδεσμο βιομηχάνων TUSIAD με θέμα: «Ελληνοτουρκικές Οικονομικές Σχέσεις: Προοπτικές και Ευκαιρίες – Η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago