Πολιτική

Το Μαξίμου οξύνει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χτυπάει Πολάκη με το βλέμμα στο ΚΙΝΑΛ

Από το πρωί της Κυριακής η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια πολιτική ανεξήγητα υψηλών τόνων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή δύο περιστατικά: το επεισόδιο που έλαβε χώρα σε ταβέρνα του Μοσχάτου την Παρασκευή και το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Documento προς υπεράσπιση του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη. 

Αιχμή του δόρατος είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για κάποιους «που επιχείρησαν στο παρελθόν να καταλύσουν τη φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία» ή για «εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία», χαρακτηρίζοντας έτσι το άρθρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα, δε, χωρίς καν να ρωτηθεί, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ είπε μεταξύ άλλων πως «δημιουργείται μείζον ζήτημα Δημοκρατίας από τις απειλές του  κ.  Παύλου Πολάκη εναντίον της Δικαιοσύνης και από την κάλυψη -από την ταύτιση θα έλεγα μαζί του- που του παρέχει ο κ. Τσίπρας».

Όταν ρωτήθηκε για περιστατικό στο Μοσχάτο με την επισήμανση ότι ακόμα και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ πρόβαλε ρεπορτάζ που, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, αποδείκνυε πως δεν απείλησε κανέναν αστυνομικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα μιλώντας γενικά και αόριστα «περί αρχών του κράτους δικαίου».

Δύο είναι οι αναγνώσεις για την πρεμούρα της κυβέρνησης να σηκώσει τους τόνους σε αυτή τη συγκυρία. Η πρώτη είναι απλή, έχει να κάνει με το γεγονός ότι λογικά σήμερα οι νεκροί από την πανδημία θα ξεπεράσουν τους 22.000, σπάζοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στο θέμα διαχείρισης του covid.

Το άλλο είναι το κύμα ανατιμήσεων που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας σε προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς η κυβέρνηση να έχει βρει ένα αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισής του. Το τρίτο έχει να κάνει με το ΚΙΝΑΛ και με το φόβο για διαρροή ψηφοφόρων που ψήφισαν Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι πράξουν στο μέλλον, με δεδομένο το γεγονός ότι έχει αλλάξει η ηγεσία στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Λίγο μετά τα Φώτα γράφαμε για την ενόχληση Μητσοτάκη που ακόμα δεν έχει συναντηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, για να είμεθα ειλικρινείς, κρατάει μια πολιτική ίσων αποστάσεων προς το παρόν με τη δικαιολογία ότι αναμορφώνει το κόμμα στα δικά του θέλω. Επειδή όμως ο χρόνος μετράει αλλιώς στην πολιτική, η ανησυχία του Μαξίμου για το «που το πάει ο Ανδρουλάκης» γίνεται όλο και περισσότερο έκδηλη κάθε μέρα που περνάει.

Στη λογική αυτή η αναθέρμανση της αντιΣΥΡΙΖΑ φιλολογίας και του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου είναι μια παλιά και δοκιμασμένη συνταγή τακτικισμού για την κυβέρνηση. Υπακούει στη λογική της πόλωσης και της συσπείρωσης, κυρίως στο κομμάτι εκείνο των ψηφοφόρων της Ν.Δ. που σκέφτονται «κεντρώα».

Για όλους αυτούς ο Σφακιανός πολιτικός αποτελεί «κόκκινο πανί», κατά συνέπεια η στοχοποίησή του από την κυβέρνηση και από τα φιλικά προς αυτή μέσα μπορεί να τον κάνει «ήρωα» σ’ ένα μέρος του ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη μεγάλη εικόνα εμφανίζεται ως ο λαϊκιστής πολιτικός που απειλεί τη Δημοκρατία και τις αρχές της. 

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Συγκρατημένη αισιοδοξία από την απότομη πτώση κρουσμάτων

Πολιτική σύγκρουση για Πολάκη – ΣΥΡΙΖΑ: «Παρακράτος» – ΝΔ: «Παρέμβαση στο έργο της αστυνομίας»

Άρθρο Τσίπρα στο Documento: Προστατευόμενο είδος σήμερα η διαφθορά στη χώρα μας – Ν.Δ.: επικίνδυνο άρθρο, πρόκειται για εκτροπή

Δημήτρης Τερζής

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago