Κοινωνία

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης – Στη Θεσσαλονίκη αυτή η ομάδα είναι γνωστή λέει ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης που αποκάλυψε την υπόθεση

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση βιασμού της 24χρονης κοπέλας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η κοπέλα μέχρι αυτή την ώρα, έχει καταθέσει τρεις φορές, περιγράφοντας όσα έζησε από τρεις ανθρώπους.

Με βάση καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, σύμφωνα με τις οποίες στο πάρτι φέρεται να συμμετείχαν κι άλλες κοπέλες που κατά τις ίδιες καταγγελίες προάγονται στην πορνεία, η εισαγγελέας πρωτοδικών -αξιολογώντας το συγκεκριμένο υλικό των καταθέσεων- παρήγγειλε σήμερα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της μαστροπείας.

Οι διωκτικές Αρχές θα ερευνήσουν εάν τα άτομα που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πάρτι είχαν ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία διοχετεύοντάς τες σε τέτοια πάρτι.

Η 24χρονη είχε απευθυνθεί στις 2 Ιανουαρίου στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου κατήγγειλε τον εις βάρος της βιασμό. Κατόπιν αυτού ακολούθησε η σύλληψη του 27χρονου, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία για τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και παραπέμφθηκε να δικαστεί στον ανακριτή. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο κατηγορούμενος -που απολογούμενος αρνήθηκε την πράξη- είχε αφεθεί ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Από τις έως τώρα καταθέσεις της καταγγέλλουσας, τόσο στην Ασφάλεια όσο και στις Ανακριτικές Αρχές, φαίνεται να προκύπτει ότι η ίδια πήγε στο πάρτι μαζί με μια φίλη της, ανταποκρινόμενη σε σχετικό κάλεσμα γνωστού της. Η ίδια φαίνεται να κατήγγειλε τρία πρόσωπα (τον 27χρονο κι άλλα δύο), ενώ στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον ανακριτή φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο.

Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διακριβωθεί, αν είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη.

Γκιώνης: Αυτή η ομάδα είναι γνωστή στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, ο άνθρωπος που ξεκίνησε τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτικές εκπομπές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις απειλές που δέχεται για τη ζωή του, ενώ «φωτογράφισε» και τους εμπλεκόμενους.

Ο κ. Γκιώνης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ομάδα ανδρών, κινείται εδώ και χρόνια, με ανάλογο τρόπο προβαίνοντας σε παρόμοιες πράξεις, με τα θύματα να κρατούν τα στόματά τους κλειστά, καθώς κυριεύονται από φόβο: «Με την έρευνα που έχουμε κάνει, περίπου 10 άτομα είναι μπλεγμένα σε αυτήν την ιστορία, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες περιοχές. Υπάρχουν συνομιλείς όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media αφού τα παρακολουθούν καιρό. Υπάρχει ένα μοτίβο σε όλες αυτές τις καταγγελίες, ότι οι κοπέλες ναρκώνονται. Όσες μίλησαν δέχονται απειλές όπως και τώρα που έχει βγει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Δεν έχουν γίνει καταγγελίες γιατί τα θύματα φοβούνται. Στον κόσμο της Θεσσαλονίκης αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι γνωστή, απλά δεν υπάρχουν καταγγελίες γιατί από πίσω τους έχουν μεγάλη δύναμη», ανέφερε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Μέγκα.

Αργότερα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Γκιώνης, αναφέρθηκε στη μήνυση που του έχει γίνει.

«Εγώ ενημερώθηκα για αυτή τη μήνυση από τα Μέσα. Δε μου έχει παραδοθεί ακόμα. Φαντάζομαι υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη. Αν και εφόσον λάβω κάποια έγγραφα, θα ενημερώσω το κοινό. Προς το παρόν δεν έχω λάβει κάτι. Δεν κρύβομαι. Προφανώς αφού το αυτόφωρο κρατάει δύο μέρες, φρόντισα να είμαι κάπου προφυλαγμένος. Το τελευταίο που με απασχολεί είναι το αυτόφωρο ή αν ισχύει η μήνυση γιατί το ‘χω ξαναπεράσει στο παρελθόν.»

Ο κ. Γκιώνης υπογράμμισε ότι δέχεται γενικότερα απειλές. «Το κυριότερο που με απασχολεί είναι η ασφάλειά μου και η ασφάλεια των θυμάτων. Δέχομαι απειλές γενικού περιεχομένου. Δεν θέλω να το πλατιάσω. Δε φοβάμαι και θα το αποδείξω. Για μένα αυτό το πράγμα δεν έχει να κάνει με μένα και τον κόσμο. Ξεκινάει από την κοπέλα που βιάστηκε και για όλα τα υπόλοιπα θύματα που με εμπιστεύτηκαν.»

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι έχει συλλέξει ονόματα που εμπλέκονται και είναι από διάφορους κλάδους.

«Υπάρχουν θέματα που ανήκουν στον αθλητισμό, στην πυγμαχία, υπάρχουν άτομα από ριάλιτι και το μεγάλο κεφάλι είναι επιχειρηματίες που έχουν χρήματα και άκρες να το στηρίξουν αυτό. Οι κοπέλες που μου έδωσαν τα στοιχεία, λαμβάνουν και αυτές μηνύματα. Υπάρχουν κοπέλες που φοβούνται για τη ζωή τους κι εγώ έχω δημοσιοποιήσει από αυτά που έχω λάβει το 1/10».

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 24χρονης: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

«Με άρπαξαν τρεις από το ασανσέρ» λέει η 24χρονη που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό με συμμετοχή γόνου επιχειρηματικής οικογένειας

Κύκλωμα μαστροπείας που παγιδεύει κορίτσια και τα προωθεί σε πλούσια πρόσωπα ερευνά η Εισαγγελία για το βιασμό στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago