Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Ακούμε και την Εκκλησία και την κοινωνία, αλλά έχουμε υποχρέωση να είμαστε συνεπείς με ό,τι υποσχεθήκαμε

«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός και στο πρόσωπο του κ. Ιερώνυμου και λόγω του αξιώματός του, αλλά και λόγω της δικής του παρουσίας. Η εκκλησία διαχρονικά, ειδικά τα τελευταία χρόνια των πολλών εισαγόμενων κρίσεων, διαδραμάτισε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη βοήθεια ειδικά σε πιο αδύναμους συμπολίτες μας, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και συνεχίζει να το κάνει και γι’ αυτό και υπάρχει διαχρονικός και απόλυτος σεβασμός. Από κει και πέρα, νομίζω ότι αυτό το οποίο απάντησα, είναι κάτι το οποίο ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει στη δημοκρατία μας, στη χώρα μας. Οι κυβερνήσεις έχουν την πρωτοβουλία, μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, και πρέπει να εφαρμόζουν και εφαρμόζουν το πρόγραμμά τους, κάτι που κάνουμε κι εμείς» τόνισε σε συνέντευξή του στη εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ1 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θ’ ακούσουμε και θα συνεχίσουμε ν’ ακούμε τις απόψεις της εκκλησίας, της κοινωνίας, αλλά στο τέλος της ημέρας έχουμε υποχρέωση να είμαστε συνεπείς στους πολίτες και σ’ αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι η χώρα μας έχει πληρώσει πολλά από το διχασμό και σημείωσε «δεν θέλουμε να διχάσουμε. Αλίμονο, αν ένα θέμα το οποίο θεωρώ ότι προστατεύει τα δικαιώματα κάποιων συμπολιτών μας και δεν επηρεάζει κανέναν άλλον και μάλιστα ρυθμίζει μία κατάσταση που, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υφίσταται, αλλά δεν είναι ρυθμισμένη και δημιουργεί κάποιες αδικίες μεταξύ των πολιτών ―παιδιά δύο κατηγοριών―, αλίμονο αν ένα τέτοιο θέμα δίχαζε την κοινωνία».

«Αυτό το οποίο πάμε να κάνουμε, είναι να ρυθμίσουμε μία κατάσταση που υπάρχει και να αξιολογούνται οι δύο άνθρωποι αυτοί, όπως αξιολογείται κι ένα ετερόφυλο ζευγάρι, άρα είναι κατάλληλοι για την υιοθεσία. Είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι, ως προς τον πολιτικό γάμο, έχει εξελιχθεί, δεν μιλάμε για θρησκευτικό γάμο. Μιλάμε για έναν γάμο σε δημαρχείο, μιλάμε για μια ισότητα ουσιαστικά, ίσα δικαιώματα στο σύνολο των πολιτών», ανέφερε.

Επανέλαβε ότι οι υπουργοί συμμετέχοντας στο υπουργικό συμβούλιο έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα, νομίζω, οι όποιες περαιτέρω αποφάσεις είναι θέμα κατ’ αρχάς των ιδίων, ποιες θα είναι οι αποφάσεις τους. Να μην προδικάσουμε, δηλαδή, τι θα ψηφίσει ο κάθε υπουργός. Η αλήθεια είναι ότι πέραν των ενστάσεων που έχει εκφράσει από την αρχή ο κ. Βορίδης, δεν υπάρχει διατυπωμένη κάποια άλλη ένσταση. Αλλά ας δούμε τι θα συμβεί, ας δούμε το υπουργικό συμβούλιο και μετά. Προφανώς αυτές είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού τις οποίες ούτε θα μπορούσα να προαναγγείλω, ούτε τις γνωρίζω, ούτε να τις προδικάσω».

Για την συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος ο κ. Μαρινάκης είπε: «Έχοντας δει κι αυτή τη διαδικασία, που ειρωνικά κάποιοι χαρακτήρισαν «φροντιστήρια» ή «μασάζ», αλλά στην πραγματικότητα είναι μια κανονικότητα για τη Νέα Δημοκρατία, η ενημέρωση, δηλαδή, και ο διάλογος με τους βουλευτές – αλλά και με την κοινωνία- έβγαλε τη Νέα Δημοκρατία πολύ πιο δυνατή. Και ακούστηκαν επιχειρήματα υπέρ του νομοσχεδίου ως απάντηση σε λογικούς προβληματισμούς των πολιτών, πολλά από τα οποία πριν από κάποιο καιρό, πολλές φορές και κάποιους από εμάς είχαν απασχολήσει, γιατί δεν τα γνωρίζουμε όλοι όλα. Δεν είμαστε αυτό που λέμε «παντογνώστες». Κάποιοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους «παντογνώστες» και δεν νομίζω ότι πέτυχαν κάτι. ‘Αρα, νομίζω ότι όλο αυτό και σε επίπεδο επιχειρημάτων και σε επίπεδο ενότητας έβγαλε κερδισμένη τη Νέα Δημοκρατία και θα βγάλει κερδισμένη την κυβέρνηση και κυρίως θα φύγουμε όλοι μπροστά μαζί πιο δυνατοί».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago