Κόσμος

Φάρμακα για τους ομήρους και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Το Ισραήλ πολλαπλασίασε χθες Τρίτη και συνεχίζει σήμερα τους εντατικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου, ωστόσο, αναμένεται, ίσως και εντός της ημέρας, η αποστολή φαρμάκων για τους ομήρους που κρατά η Χαμάς και ένα φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας για τον παλαιστινιακό πληθυσμό.

Η συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς κλείστηκε αργά χθες το βράδυ, με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Γαλλίας και ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της διπλωματίας του εμιράτου. Βάση αυτής προβλέπεται να φτάσουν σήμερα στην πόλι Αλ Αρίς της Αιγύπτου δυο αεροσκάφη των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ με φάρμακα για τους ομήρους και ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε «ευγνωμοσύνη» στους μεσολαβητές και επέμεινε ότι τα φάρμακα πρέπει να φθάσουν σε αυτούς για τους οποίους προορίζονται, όπως ανέφερε το γραφείο του στην Ιερουσαλήμ. Την ίδια ώρα, στο Τελ Αβίβ, ισραηλινοί διαδηλωτές συγκρούονταν με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εναντίον της κυβέρνησης Νετανιάχου και του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο, συνεχίζονται οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Γάζα και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν πλήγματα κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, της μεγαλύτερης πόλης στον νότο της Λωρίδας της Γάζας. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι προκλήθηκε πανικός και οι εκτοπισμένοι που είχαν βρει καταφύγιο τις τελευταίες εβδομάδες στην πελώρια αυλή του νοσοκομείου αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν.Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για «μεγάλο αριθμό» θυμάτων, τουλάχιστον 81 νεκροί, από τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στη Χαν Γιούνις και άλλες περιοχές του θύλακα.

Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα πάντως, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, είχε αναγγείλει ότι η πιο «εντατική» φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη νότια Λωρίδα της Γάζας, μετά από εκείνες που, κατά τον ίδιο, σχεδόν ολοκληρώθηκαν στον βορρά, θα «τερματιστεί σύντομα».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago