Πολιτική

Η πρόκληση της πολιτικής μας είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός αποτύπωσε την ουσία της πολιτικής. Η οποία ποια είναι; Αν η μεγάλη μάχη είναι- όπως το είπε και χθες στο Γαλάτσι- κατά της εισαγόμενης, αλλά και επίμονης, ακρίβειας και σε εμάς αλλά και στις άλλες χώρες, το μεγάλο στοίχημα, η μεγάλη μας υποχρέωση, το μεγάλο μας καθήκον, η πρόκληση της πολιτικής μας, όχι μόνο για λίγους μήνες αλλά συνολικά, είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος» δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αύξηση των μισθών, των επιδομάτων και στην επαναφορά των τριετιών για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας. Μίλησε επίσης για τις αυξήσεις μετά από 14 χρόνια των δημοσίων υπαλλήλων, για την αύξηση του αφορολόγητου για τις οικογένειες με παιδιά, για την αύξηση των επιδομάτων των παιδιών στο δημόσιο, για την ενίσχυση με 2.000 ευρώ των ζευγαριών οπου αποκτούν παιδιά, για την αύξηση του επιδόματος μητρότητας και την επέκταση των αδειών μητρότητας αλλά και πατρότητας.

«Έχουμε ένα συνολικό πακέτο ύψους 2,2 δισεκ. ευρώ, με εμβληματικότερη πρωτοβουλία το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, τα είπατε πριν, το «Ανακαινίζω» και όλα τα προγράμματα αντιπαροχών ακινήτων. Στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» ήδη πάνω από 9.000 νέοι συμπολίτες μας έχουν εγκεκριμένη αίτηση και προχωράει η διαδικασία. Κάποιοι εξ’ αυτών έχουν ήδη μπει και σε σπίτι. Είναι ένα πρόγραμμα που διπλασιάστηκε και μπήκε αυτός ο διπλασιασμός στον προϋπολογισμό. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη στήριξη στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ένα voucher που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις. Πρακτικά όσοι έχουν κάνει αίτηση να μπορούν να έχουν εξασφαλισμένη θέση. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη βασική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία απευθύνεται και στους νεότερους και στους μεγαλύτερους. Γιατί είδαμε ένα υπαρκτό τεράστιο πρόβλημα, η Ελλάδα γερνάει, οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι και το βλέπω από τους φίλους μου από τους γνωστούς μου- σε λίγους μήνες γίνομαι 36, έχουμε καταφέρει με τη γυναίκα μου και μεγαλώνουμε ένα παιδί- είναι πάρα πολύ δύσκολο και για κάποιους είναι ακόμη πιο δύσκολο και από εμάς. Όμως το στοίχημα είναι να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους. Άρα, αν η ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη μάχη που δίνουμε και εμείς και οι υπόλοιπες χώρες, η αντιμετώπιση του δημογραφικού, η στήριξη της νέας οικογένειας είναι το μεγαλύτερο στοίχημα. Η οικογένεια είναι στον πυρήνα της πολιτικής της Ν.Δ. Ήταν, είναι και παραμένει», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι υπάρχει μία προεκλογική δέσμευση για την τετραετία ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος να φτάσει στα 1500 ευρώ. «Για τον κατώτατο θα έχουμε αλλεπάλληλες αυξήσεις όπως προβλέπεται, ετήσιες. Σου λέει «τον κατώτατο μισθό τον αυξάνεις με μία δική σου απόφαση, πρωτοβουλία νομοθετική όπως προβλέπει ο νόμος. Ωραία. Πως θα αυξήσεις τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα;». Πρώτα, θα τον αυξήσεις με το ξεπάγωμα των τριετιών που είναι μία πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση. Και βέβαια και η αύξηση του κατώτατου συμπαρασύρει τον μέσο μισθό. Δεύτερον, με όλες αυτές τις σημαντικές ειδήσεις της οικονομίας. Τι είπατε πριν; Ότι έχουμε, επιτέλους, μία ανεργία, τη χαμηλότερη της δεκαπενταετίας και σε ποιοτικούς επιμέρους δείκτες έχει πέσει και για τους νέους και για τις γυναίκες», επισήμανε.

Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι έχουν γίνει μειώσεις πάνω από πενήντα φόρων μέσα σε μία τετραετία, μονιμοποιήθηκε κάποιοι προσωρινά μειωμένοι φόροι και αυτό αυξάνει το περιβάλλον αξιοπιστίας για εταιρείες που θέλουν να επιχειρήσουν στη χώρα μας.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών είναι η εισαγόμενη ακρίβεια. Αλλά δεν μένουμε στα λόγια. Κάνουμε παρεμβάσεις οι οποίες είναι συνεχείς προφανώς», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago