Πολιτική

Τάσεις απειθαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση Κασσελάκη

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των εσωτερικών αναταράξεων που προκάλεσε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος κατά την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την σχετική αναγγελία μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στο Star την Πέμπτη, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και κορυφαίων στελεχών του κόμματος, που σημειωτέον τον στήριξαν στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή του.

Μπροστά σε αυτές τις αντιδράσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε, το βράδυ της Παρασκευής, αποφασισμένος να μην κάνει πίσω. Πληροφορίες από το περιβάλλον του ανέφεραν μάλιστα ότι θα δεχτεί παρεκκλίσεις, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο για σιαγραφές.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα και με όσα είπε τηλεοπτικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ». Και αυτό γιατί η αναφορά του σε κομματική πειθαρχία δεν ήταν για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, αλλά για την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία είχαν προσυπογράψει άλλωστε όλοι οι βουλευτές του κόμματος. Η κ. Αυγέρη σημείωσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να διαγραφεί κανένας βουλευτής για την ψήφο του στο θέμα της ισότητας στο γάμο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε πάντως στο θέμα αναφέροντας σε ανάρτηση του στα social media: «Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα. Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει» και πρόσθεσε: «Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Οι αντιδράσεις πάντως φαίνεται ότι συνεχίστηκαν και στην χθεσινή (Παρασκευή)  συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, επιφυλάξεις για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας φέρονται ότι εξέφρασαν ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς.

Ενοχλημένος επειδή, όπως είπε, έμαθε για την κομματική πειθαρχία από την τηλεόραση δήλωσε και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργος Τσίπρας, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας φέρεται ότι μίλησε για «παράδοξο» να επιβάλλεται κομματική πειθαρχία σε μια πρόταση νόμου που έχουν υπογράψει όλοι οι βουλευτές του κόμματος.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago