Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Πλειοψηφία οι αρνητικές γνώμες για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς – Μητσοτάκης και Κουτσούμπας πρώτοι στις θετικές

Οι πολίτες που έχουν αρνητική γνώμη είναι περισσότεροι από εκείνους που έχουν θετική, για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο δημοσκόπησης της Alco η οποία παρουσιάστηκε στο δελτίο του Alpha.

Το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών με θετική γνώμη, που φτάνει στο 40% των ερωτηθέντων, συγκεντρώνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Αλλά ακόμα και για τους δύο αυτούς πολιτικούς αρχηγούς το ποσοστό εκείνων που εκφράζουν αρνητική γνώμη είναι μεγαλύτερο και φτάνει το 48% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 44% για τον Δημήτρη Κουτσούμπα, όπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα παρακάτω. Το ποσοστό εκείνων που δεν εκφέρουν γνώμη είναι 12% για τον πρωθυπουργό και 16% για τον γραμματέα του ΚΚΕ. 

Τρίτος σε θετικές γνώμες είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με 29%, ενώ οι αρνητικές γνώμες φτάνουν το 50% και οι ουδέτερες το 21%,

Θετική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκη έχει το 18% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητική δηλώνει το 62%, και ουδέτερη το 20%.

Για τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση οι θετικές γνώμες φτάνουν το 16% , οι αρνητικές το 49% και οι ουδέτερες το 35%.

Για την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου οι θετικές γνώμες είναι 20%, οι αρνητικές 64% και οι ουδέτερες 16%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες κατονόμασαν τον Νίκο Δένδια με ποσοστό 32% και τον Κυριάκο Περρακάκη με 15%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης  που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. οι δύο πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης θεωρούνται ο Νίκος Δένδιας που καταγράφει ποσοστό 32% και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 15% .

Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 8%, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 6%, ο Βασίλης Κικίλιας με 4%, η Νίκη Κεραμέως με 3% και ο Μάκης Βορίδης με  2%

Επίσης, το 41% δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 30% λίγο και το 27% πολύ/ αρκετά.

Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας ισοβαθμούν  στις θετικές γνώμες με 40%,  και 48% αρνητικές γνώμες για τον πρώτο και  44% για τον δεύτερο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 29% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές. Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, έχει 18% θετικές και 62% αρνητικές γνώμες.

Σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων η Νέα Δημοκρατία βρίκεται στο 72% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 62% με τις μεγαλύτερες διαρροές να καταγράφονται προς το ΠΑΣΟΚ (6%) και το ΚΚΕ (5%)

Δίκαιη χαρακτηρίζει τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών το 45% των ερωτηθέντων, με το 35% να την χαρακτηρίζει άδικη.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago