Πολιτική

«Σίγουρες λύσεις» αναζητά ο Μητσοτάκης με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Περιορισμένες αλλαγές, αλλά σε κρίσιμους τομείς, περιλαμβάνει ο «μίνι» ανασχηματισμός, στον οποίο προχώρησε αιφνιδιαστικά ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ως βασική αλλαγή κρίνεται η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για πέμπτη φορά, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και παράλληλη μετακίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη, στο επίσης γνώριμό του υπουργείο Υγείας. Άλλο σημαντικό στοιχείο των αλλαγών είναι η υπουργοποίηση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στη θέση του κ. Γεωργιάδη, καθώς και υφυπουργοποίηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αφορούν τρεις κρίσιμους τομείς για την κοινωνία, την Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια, την Υγεία, που σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο τομέας που θα καθορίσει την δεύτερη τετραετία της κυβέρνησής του, και το επίσης κρίσιμο κομμάτι της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ως βασικότερη αλλαγή θεωρείται πάντως η επαναφορά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα γνωστά του λημέρια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ένα υπουργείο το οποίο αλλάζει για τρίτη φορά υπουργό μέσα σε λίγους μήνες, καθώς αποχώρησε άδοξα από αυτό ο Νότης Μηταράκης και σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου, μαζί με τον υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο.

Με την επανατοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Προστασίας του Πολίτη ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι επιστρέφει σε αυτό που προφανώς θεωρεί «σίγουρες λύσεις» και «δοκιμασμένα πρόσωπα». Το ίδιο κάνει και με την επαναφορά του Άδωνη Γεωργιάδη στο Υγείας, όπου, ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας,  υπηρέτησε και επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Ειδικά, ωστόσο, για το Προστασίας του Πολίτη, η αλλαγή ηγεσίας στο οποίο προκάλεσε ουσιαστικά και τις υπόλοιπες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, δείχνει και ότι παγιώνεται η βούληση του κ. Μητσοτάκη να έχει μια περισσότερο “κεντρώα” ηγεσία σε αυτό το υπουργείο.

Μακροβιότεροι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη ήταν άλλωστε στις κυβερνήσεις του κ. Μητσοτάκη ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ενώ οι αμιγώς νεοδημοκρατικές επιλογές του (Μηταράκης, Οικονόμου) δεν του «βγήκαν».

Οι ειδήσεις σήμερα

Βαγγέλης Σαρακηνός

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago