Κόσμος

Ένας στους έξι ισραηλινούς στρατιώτες σκοτώθηκε από λάθος στη Γάζα

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί «καθ’ όλη τη διάρκεια» του 2024, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά ήδη διατυπωμένες, από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, εκτιμήσεις για τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

«Ο ισραηλινός στρατός πρέπει να κάνει εκ των προτέρων σχέδια γιατί θα κληθούμε για πρόσθετα καθήκοντα και μάχες κατά τη διάρκεια αυτού του έτους» δήλωσε, χθες βράδυ ο Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί έφεδροι θα χρειαστούν για τη συνέχιση των μαχών. Ανέφερε, ωστόσο, ότι «ορισμένοι από τους εφέδρους θα επιστρέψουν στις οικογένειες και τις εργασίες τους ήδη από αυτήν την εβδομάδα», πριν επανέλθουν «για επερχόμενες επιχειρήσεις το 2024».

Παραλλήλως, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στους έξι Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκε από λάθος ή από φίλια πυρά. Πρόκειται για 29 στρατιώτες, από τους οποίους οι 18 σκοτώθηκαν από φίλια πυρά, δύο από λάθος πυρά και  εννέα από ατυχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισραηλινού στρατού, συνολικά 172 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας εισβολής στον παλαιστινιακό θύλακα. Περισσότεροι από 900 έχουν τραυματιστεί.

Νωρίτερα, λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τα μεσάνυχτα, εκδηλώθηκε επίθεση με ρουκέτες προς το Ισραήλ. Την επίθεση ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς, και όπως ανακοίνωσαν ήταν με ρουκέτες M90 «ως απάντηση στις σφαγές αμάχων» στη Γάζα. Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε την επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει θύματα ή καταστροφές.

Σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν χθες το βράδυ και σε περιοχές του νότιου τομέα των Υψιπέδων του Γκολάν, όπου ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν εχθρικό αεροσκάφος προερχόμενο από τη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο στρατός χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago