Κόσμος

Εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα το Ισραήλ – Εκτιμήσεις ότι ο πόλεμος θα κρατήσει μήνες

Ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασίασε σήμερα τα πλήγματά του στη Λωρίδα της Γάζας και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη, την ώρα που αυξάνεται κατακόρυφα η ένταση και στην Ερυθρά με τους σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης να επιτίθεται με drones και πυραύλους εναντίον πλοίων ισραηλινών συμφερόντων.

Στον παλαιστινιακό θύλακα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εμπλέκονται σε «μάχες» στη Χαν Γιούνις, στον νότο, καθώς «επεκτείνουν» τις επιχειρήσεις τους στο κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας, όπως είπε το βράδυ της Τρίτης ο εκπρόσωπός τους Ντανιέλ Χαγκαρί. Ο Τσαχάλ διέταξε τους άμαχους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό αλ Μπουρέιτζ και τα περίχωρά του και κάποιοι από αυτούς έφθασαν ήδη στη Ράφα, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν, το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι πτώματα Παλαιστινίων μεταφέρθηκαν με φορτηγό στη Ράφα, όπου θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο. «Παραλάβαμε μεγάλο αριθμό μαρτύρων. Κάποια ήταν ακέραια πτώματα, σε άλλες περιπτώσεις ήταν ανθρώπινα υπολείμματα» δήλωσε ο Μαρουάν αλ Χαμς, επικεφαλής επιτροπής αντιμετώπισης της κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης στη Ράφα.

Ανάμεσά τους ήταν και οι σοροί 80 Παλαιστίνιων που επιστράφησαν από το Ισραήλ, μέσω του Ερυθρού Σταυρού, στις τοπικές παλαιστινιακές αρχές. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Υγείας της Χαμάς, Ισραηλινοί στρατιώτες πήραν τα πτώματα από τα νεκροτομεία των νοσοκομείων και από ομαδικούς τάφους και τα μετέφεραν στο Ισραήλ, όπου τα εξέτασαν ιατροδικαστές, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι μεταξύ αυτών δεν υπήρχαν όμηροι.

Από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα έχουν σκοτωθεί 20.915 άνθρωποι και 54.918 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής οργάνωσης. Για τις δικές του απώλειες, ο  ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι μετρά 164 νεκρούς, ωστόσο, μερίδα του ισραηλινού Τύπου θεωρεί υποτιμημένο αυτόν τον αριθμό.

Την ίδια ώρα, παρά τις ολοένα και πιο έντονες ανησυχίες για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, ο Νετανιάχου διαμηνύει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και θα «ενταθούν». «Σας βλέπουμε, ερχόμαστε… Θα εντείνουμε τις μάχες στη νότια Γάζα και αλλού» είπε έπειτα από επίσκεψή του στην ισραηλινή υπηρεσία διαστήματος. Διάρκεια πολλών μηνών έδωσε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα και ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου,  στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, σημειώνοντας ότι «οι στόχοι αυτού του πολέμου δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago