Πολιτική

Ανδρουλάκης: Στο Μαξίμου λειτουργούν ως γραφείο real estate

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε εκστρατεία ενημέρωσης, πανελλαδικά, για το οξύ στεγαστικό πρόβλημα. Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάϊ» ανέφερε: «Κύριε Μητσοτάκη, σταματήστε να λειτουργείτε στο Μαξίμου ως γραφείο real estate. Καταργήστε την golden visa …χθες, όπως έκανε η Ιρλανδία.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυξάνοντας το όριο της golden visa στις 500.000 ευρώ στην Αθήνα, αλλά αφήνοντας -για παράδειγμα- το όριο στις 250.000 ευρώ στον Πειραιά. Υπάρχει τίποτα στο κέντρο της Αθήνας που δεν έχει αγοραστεί; Η golden visa ήταν μια πολιτική, που εφαρμόστηκε σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη λόγω της δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Το μέτρο έφτασε στα όριά του, γι’ αυτό και το καταργούν ή το αναστέλλουν. Το έκαναν η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την ανάπτυξη που αφελληνίζει την ελληνική οικονομία. Θα ξεκινήσω εκστρατεία για να οδηγήσω την κυβέρνηση να καταργήσει την golden visa».

Ως προς τη βραχυχρόνια μίσθωση και την πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης με κριτήριο μόνο τον αριθμό των ακινήτων, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Ρώτησα τον κ. Χατζηδάκη στη Βουλή αν τρεις γκαρσονιέρες στο κέντρο της Αθήνας ισοδυναμούν με μία βίλα στη Μύκονο, που σε επίπεδο εσόδων αντιστοιχεί σε 10-15 γκαρσονιέρες στο κέντρο της Αθήνας».

Κληθείς να σχολιάσει την κυβερνητική τροπολογία με την οποία ο δήμαρχος Αθηναίων εξαιρείται της σύνθεσης της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ», τόνισε πως «είναι ψευδεπίγραφο το επιχείρημα ότι πλέον η εταιρεία θα διαχειρίζεται έργα πανελλαδικά». «Σήμερα που μιλάμε, διαχειρίζεται έργα ανάπλασης μόνο του δήμου της Αθήνας, ύψους 45 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπάρχει ο δήμαρχος της Αθήνας. Αυτό έγινε, γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει μία βαθιά συγκεντρωτική κουλτούρα για τον τρόπο διακυβέρνησης. Δεν σέβεται την αυτοδιοίκηση. Αντί να περιμένει τη συγκρότηση της ΚΕΔΕ τους επόμενους μήνες, τέσσερις ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου δημάρχου προχώρησε σε αυτήν την κίνηση», πρόσθεσε.

Ως προς τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε: «Δεν υπάρχει “ναι” ή “όχι” μανιχαϊστικά και θα σας φέρω ένα παράδειγμα: Είπα “ναι” στην επιστολική ψήφο για να διευκολύνουμε τον απόδημο ελληνισμό και όσους εργάζονται σε νησιά ή μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Ξέρετε τι μετέφεραν οι αρμόδιοι υπουργοί στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πριν από μερικές μέρες, όταν τα ενημέρωσαν; Ότι θέλουν καθολική επιστολική ψήφο».

«Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση και των τριών βαθμίδων της δημόσιας παιδείας. Τα αποτελέσματα της PISA καθώς και τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων κάθε χρόνο δείχνουν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και στις δύο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικού μη κερδοσκοπικού πανεπιστημίου, με συγκεκριμένα κριτήρια ποιότητας βεβαίως, γιατί αυτό συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών όλης της Ευρώπης πάει στα δημόσια πανεπιστήμια και η αγωνία του ΠΑΣΟΚ είναι τα παιδιά των νεότερων γενεών να έχουν την επιλογή να πάρουν εφόδια από το δημόσιο πανεπιστήμιο δωρεάν για να οικοδομήσουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago