Πολιτική

Αντεπίθεση ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση και Κώστα Μπακογιάννη για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΕ

Μετά την χθεσινή αντίδραση του νεοεκλεγμένου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και την σε υψηλούς τόνους απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεχίζει την επίθεσή του στην κυβέρνηση με αφορμή την τροπολογία που θέτει εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ανάπλασης Α.Ε». τον Δήμαρχο Αθηναίων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ανήκουν στην πλειοψηφούσα παράταξη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας και πρόσθεσε κατηγορηματικά: «Έρχεστε με νυχτερινή τροπολογία και παίρνετε τις αρμοδιότητες από τον κ. Δούκα με μια βασική σκέψη, ότι όποιος δεν ανήκει στο γαλάζιο σύστημα εξουσίας δεν μπορεί να διοικεί». Ο κ. Χρηστίδης απέδωσε μάλιστα στην κυβέρνηση μια γενικότερη τάση ελέγχου των πάντων, σημειώνοντας ότι το ίδιο έγινε και με το Αστεροσκοπείο .

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, χαρακτήρισε εκδικητική προς τους πολίτες της Αθήνας την τροπολογία για την εταιρεία Ανάπλαση ΑΕ.

«Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποίησε ο κ. Μπακογιάννης αλλάζει χέρια» τόνισε ο κ. Δούκας και αναφερόμενος στην αλλαγή σκοπού της εταιρείας είπε ότι «είναι μια δικαιολογία για να πάρουν την ανάπλαση από εμένα διότι η κυβέρνηση έχασε από δήμαρχο τον εκλεκτό της».

Συνεχίζοντας ο κ. Δούκας εξήγησε ότι χαρακτήρισε «σκανδαλώδη την τροπολογία διότι κατατέθηκε μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποίησε ο κ. Μπακογιάννης για να κάνει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις αλλάζει χέρια». Πρόσθεσε επίσης, ότι, στο πλαίσιο αυτό, έθεσε και το ερώτημα πώς μια εταιρεία με έδρα την Αθήνα και εργαζόμενους που ζουν στην Αθήνα θα κάνει μια ανάπλαση σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη ή η Κέρκυρα χωρίς να ερωτηθούν η Περιφέρεια και ο δήμος.

«Αυτά είναι αστεία πράγματα» είπε, ενώ σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου τόνισε: «Πρέπει να ζητήσει μία συγγνώμη ο κ. Μπακογιάννης από τους πολίτες της Αθήνας, διότι τον τίμησαν και είναι δήμαρχος της Αθήνας και πρόεδρος της εταιρείας Ανάπλαση ΑΕ. Με τέτοιες δράσεις η αυτοδιοίκηση γίνεται λάφυρο της κυβέρνησης».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago