Πολιτική

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση και ΝΔ με αφορμή τη στάση Σαμαρά

Με αφορμή τη διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τις άδειες παραμονής σε εργάτες γης και τον χειρισμό της από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για μείζον πολιτικό θέμα εντός της ΝΔ και αναρωτήθηκε ποιος αν ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει όλη την ΚΟ και ποιος κάνει τελικά κουμάντο μέσα στο κόμμα.

Αναφερόμενος στην επίμαχη  τροπολογία, ο Σωκράτης Φάμελλος την χαρακτήρισε ελλιπή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξέθρεψε την ακροδεξιά ρητορική, καθώς προσέφερε μετανάστες και πρόσφυγες στα χέρια της μαύρης εργασίας. Κάτι που, όπως υποστήριξε δημιούργησε έλλειμα στην παραγωγική οικονομία. Πρόσθεσε τέλος ότι μετά από αυτά η ΝΔ έρχεται τώρα σε σύγκρουση με τα δικά της διχαστικά διλήμματα.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης είπε ότι στο ερώτημα «ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ» η απάντηση θα δοθεί με την «ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας». Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Άδωνης Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «οι οικογένειες αυτά τα λύνουν μεταξύ τους» και ότι η ΝΔ είναι «αγαπημένη οικογένεια». Απευθυνόμενος μάλιστα στον Σωκράτη Φάμελλο είπε: «Δεν είμαστε σαν και εσάς… Εμείς με τον Σαμαρά θα τα βρούμε. Εσείς να θυμάστε ότι αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς στην τσέπη σας θα είχατε “μπολιβάρ” αντί για ευρω».

Κριτική στην τροπολογία και από τα δεξιά

Ο υπουργός Εργασίας ήρθε σε αντιπαράθεση και με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκη, Δημήτρη Νατσιός, κατηγορώντας τον για «πατριδοκαπηλεία». Νωρίτερα, ο κ. Νατσιός είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι η τροπολογία θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της πατρίδας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμοποίηση μεταναστών.

Στην απάντησή του, ο υπουργός εργασίας υποστήριξε ότι η τροπολογία υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον και ότι επιδιώκει να βάλει τάξη στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Υποστήριξε επίσης ότι αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία αποτελεί μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας, λέγοντας ότι σήμερα ο παράνομος μετανάστης είναι «κρυφός», ενώ από την ώρα που θα μπουν τα στοιχεία του στην πλατφόρμα ως εργάτης γης θα γίνει πλέον «φανερός», καθώς το κράτος θα γνωρίζει ποιος είναι. «Το μόνο που θα πάθει, αν χάσει την άδεια διαμονής, θα είναι να απελαθεί. Κάτι που σήμερα δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι παράνομος» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago