Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Στις ευρωεκλογές να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%

Αισιόδοξος για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επόμενο διάστημα με ορόσημο και τις ευρωεκλογές, εμφανίζεται ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Προσθέτει επίσης ότι θα πρέπει να σταλεί μήνυμα στον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι στη Βουλή θέλει να μπει «νικητής στις επόμενες εθνικές εκλογές» και ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Σημειώνει ωστόσο, ότι «το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προκαλέσει θετική έκπληξη, καθώς θα αποτελείται από πραγματικά άριστους υποψήφιους» και διευκρινίζει ότι «δεν υπάρχουν celebrities».

Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές που αποχώρησαν υποστηρίζει ότι «προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου του κόμματος», ενώ στην ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά: «Εκείνοι που σχεδίασαν τη διάσπαση του κόμματός μας από το ίδιο το βράδυ της εκλογής μου, την οποία δεν αποδέχτηκαν ποτέ. Που εξαπέλυσαν προσβολές για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ανήκουστες ύβρεις για το πρόσωπό μου. Που παραβίασαν τον κώδικα δεοντολογίας που οι ίδιοι συνέταξαν και υπέγραψαν, παίρνοντας μαζί τους ως “προίκα” 11 έδρες που οι ψηφοφόροι είχαν χαρίσει με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εκείνοι που ενώ ήταν οι αυτουργοί και συναυτουργοί της απολίτικης και ναρκισσιστικής διάσπασης που προκάλεσαν, προσπαθούν τώρα προσχηματικά να την ντύσουν με δήθεν πολιτικό περιεχόμενο».

Για το ίδιο θέμα προσθέτει ότι έκανε ότι μπορούσε για να διαφυλάξει την  ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας παραλλήλως ότι εκείνοι που αποχώρησαν είχαν «πάρει τις αποφάσεις τους από το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, από την πρώτη Κυριακή». «Προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου του κόμματος» λέει χαρακτηριστικά. Αναγνωρίζει πάντως ότι υπήρξαν στιγμές που χρησιμοποίησε «έντονες εκφράσεις» και προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή μάς επηρεάζει μόνο αριθμητικά ως προς την κοινοβουλευτική μας δύναμη στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο. Οι αποχωρήσεις μελών από τη βάση του κόμματος είναι ελάχιστες. Μάλιστα έχουμε πάρα πολλές νέες εγγραφές».

Για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ και το συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά: «Στο συνέδριο θα επαναχαράξουμε στρατηγική, θα ανανεώσουμε τα όργανά μας και θα μπούμε σε θέση μάχης, στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Το συνέδριό μας θέλω να γίνει ορόσημο για την ανάκαμψη της σύγχρονης κυβερνητικής Αριστεράς. Και θα είναι μαζικό».

Σε ό,τι αφορά τον στόχο του για την ταυτότητα του κόμματος αναφέρει ότι θέλει: «μια σύγχρονη κυβερνητική πατριωτική Αριστερά με πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό. Ένας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα ξαναγίνει δύναμη νίκης και δημοκρατικών αλλαγών και θα ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης του τόπου για να καλυτερεύσει τις ζωές των ανθρώπων».

Για το αν στόχος είναι η «πρωτιά στις ευρωεκλογές», ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά: «Οι στόχοι μας είναι μεγάλοι γιατί είμαστε Αξιωματική Αντιπολίτευση που φιλοδοξεί να ξανακυβερνήσει στο μέλλον. Δεν μας αρκεί η άμυνα απέναντι στις πολύ συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Θα βγούμε στην αντεπίθεση με ρηξικέλευθες λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και θέλουμε οι ευρωεκλογές, παρότι δεν εκλέγουν κυβέρνηση και χαρακτηρίζονται από χαλαρή ψήφο, να δώσουν ένα μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη: Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%. Για αυτό βάζουμε φιλόδοξους στόχους».

Σε ερώτηση για τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα στην εκλογική πορεία του κόμματος απαντά: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ηγήθηκε της χώρας κάτω από τραγικά δύσκολες συνθήκες. Και κατάφερε πολλά για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας. Έδωσε θαρραλέα το έναυσμα για τη διεύρυνση του κόμματος, αλλά βρέθηκε μπροστά σε μια διαρκή εσωκομματική «προσπάθεια» να ακυρωθεί αυτή η διεύρυνση. Ίσως μετά τις εκλογές του 2019 να χρειαζόταν ένα συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Μεσολάβησε, όμως, η πανδημία και δεν κατέστη εφικτό». Για την επόμενη ηγετική ομάδα λέει: «Είναι απόλυτη προτεραιότητά μου να χτίσουμε άμεσα το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην πορεία αυτή θα δείτε και νέα πρόσωπα να αναλαμβάνουν ρόλους, αλλά θα δείτε και την αξιοποίηση στελεχών μας που παλαιότερα ήταν παραγκωνισμένα εξαιτίας ισορροπιών που κρατούσαν πίσω το κόμμα».

Ξεκαθαρίζει τέλος ότι «ο Σωκράτης Φάμελλος εκπροσωπεί επάξια το κόμμα μας ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ασκώντας τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ. Θα δώσω έμφαση στην απευθείας επαφή μου με την κοινωνία φτάνοντας σε κάθε γωνιά της χώρας, χτίζοντας τα think tanks μας και ενισχύοντας τις προσπάθειες ανασύνταξης της Νεολαίας μας. Στη Βουλή θέλω να μπω νικητής στις επόμενες εθνικές εκλογές». Για τις συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου λέει: «Η πόρτα του διαλόγου και των κοινών πολιτικών πρωτοβουλιών θα παραμείνει ανοιχτή για όσες προοδευτικές δυνάμεις θέλουν και μπορούν να υπερβούν την αυτοαναφορικότητα».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago