Κοινωνία

Διομήδης: Δύο νεκροί, μία αγνοούμενη, πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία – Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά

Δύο άνθρωποι, ένας στην Καρδίτσα και ένας στις Σέρρες, έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία Διομήδης που έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ μία 24χρονη πρόσφυγας εξακολουθεί να αγνοείται. Παράλληλα κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε πολλούς δήμους, ενώ για σήμερα προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση. Θα διατηρηθεί ο παγετός στα ηπειρωτικά.

Σαμοθράκη

Λευκό τοπίο στη Σαμοθράκη όπου πολλοι κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, ενώ υπήρξαν και κάποια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού πρόκειται για το περισσότερο χιόνι που έχει παρατηρηθεί την τελευταία 15ετία.

«Ευτυχώς δεν είναι όλο το νησί, είναι το τρίγωνο το κεντρικό του νησιού. Οι εικόνες που βλέπετε τα λένε όλα. Ο παραδοσιακός οικισμός η πρωτεύουσά μας, έχουν σκεπαστεί τα πάντα από χιόνι. Το ύψος του χιονιού φτάνει από μισό μέτρο, μέχρι τρία μέτρα. Χρειαζόμαστε βοήθεια για να κάνουμε τον αποχιονισμό, οι δρόμοι είναι στενοί και δεν μπορούν να περάσουν μηχανήματα. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό και σήμερα θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια να απεγκλωβίσουμε όλους τους οικισμούς.

Έχουμε κάποια θέματα με την ηλεκτροδότηση, αλλά είναι μεμονωμένες ζημιές. Στο κεντρικό δίκτυο δεν νομίζω ότι έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται έξω και δουλεύουν από την αρχή. Αυτό είναι το περισσότερο χιόνι που έχω δει στη Σαμοθράκη την τελευταία 15ετία.»

Θεσσαλία

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ο Διομήδης και στη Θεσσαλία όπου ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του.Ο άτυχος άνδρας φέρεται να χτυπηκε από ρεύμα κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης βλάβης στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα όπου εργαζόταν. Στο νοσοκομείο Καρδίτσας όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στην περιοχή της Καρδίτσας έγινε προληπτική εκκένωση οικισμού Ρομά.Επίσης εκκενώθηκε η τοπική κοινότητα Υπέρειας Φαρσάλων λόγω υπερχείλισης παραποτάμου με 250 κατοίκους να μεταφέρονται σε οικίες συγγενικών τους προσώπων στα Φάρσαλα.

Χανιά

Η θάλασσα κάλυψε το παλιό λιμάνι της πόλης των Χανίων πλημμυρίζοντας τόσο την είσοδο του λιμανιού, όσο και παρακείμενα καταστήματα

Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους όλων των περιοχών στην βόρεια Κρήτη να αποφύγουν τις μετακινήσεις και την παραμονή σε παράκτιες περιοχές του νησιού.

Σέρρες

Ένας άνδρας Ιρανικής καταγωγής έχασε τη ζωη του όταν παρασύρθηκε από χείμμαρο, στον ορεινό όγκο του Λαγκαδίου, στο Δήμο Βισαλτίας Σερρών, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η νεαρή σύζυγός του.

Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά

Κλειστά παραμένουν και σήμερα Πέμπτη (13/01), τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας.

Φλώρινα

Μέχρι αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκαλέσει ο σεισμός της 9ης Ιανουαρίου 2022 και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Σαμοθράκη

Κλειστά θα παραμείνουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Σαμοθράκη, καθώς και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Γαλατούμου, λόγω της κακοκαιρίας Διομήδης.

Αλεξανδρούπολη

Με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Φερών, της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης, της Δημοτικής Κοινότητας Συκορράχης και του Άβαντα του Δήμου Αλεξανδρούπολης λόγω του παγετού και των χιονοπτώσεων.

Ροδόπη

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 13/1 τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά

Θάσος

Με απόφαση του Δημάρχου Θάσου, Ελευθέριου Κυριακίδη, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) δε θα λειτουργήσουν σήμερα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονος παγετός-ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) οι οποίες επικρατούν και καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και την παραμονή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σκιάθος

Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη, όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σκιάθου, λόγω της κακοκαιρίας.

Εύβοια

Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων αποφάσισε τη διακοπή μαθημάτων σε όλες τις Σχολικές Μονάδες της Κοινότητας Στενής του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Δήμος Νοτίου Πηλίου

Δεν θα πραγματοποιηθούν και σήμερα τα μαθήματα σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νότιο Πήλιο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα:

– στο Γυμνάσιο και τα Λύκεια Αργαλαστής (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ)

– στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου

Δήμος Εορδαίας Κοζάνης

Αναστέλλεται για την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Νοικοκυριά σε απόγνωση – Κυβέρνηση: Υποσχέσεις για μέτρα

Σαν ξεκούρδιστη ορχήστρα – Ελλειψη συντονισμού και αρρυθμίες στην κυβέρνηση

Παράταση των μέτρων μέχρι τις 23 Ιανουαρίου

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago