Πολιτική

Oικονόμου: Δεν τίθεται θέμα μείωσης του ΦΠΑ τώρα – ΣΥΡΙΖΑ: Λεηλατούν το εισόδημα ζητάμε άμεση μείωση του ΦΠΑ

Για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ που προέκυψε μετά αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών- και αφού ο υπουργός οικονομικών είχε βάλει τέλος νωρίτερα σε κάθε τέτοιο σενάριο – ρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως «σε ό,τι αφορά τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά για τα οποία γίνεται συζήτηση, δεν υπάρχει αυτή την ώρα πρόθεση να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με όλους τους συντελεστές της αγοράς και κινείται σε τρεις άξονες:

1.Με πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών,

2. Με πολιτικές στήριξης των επιχειρήσεων στο κομμάτι του κόστους που συνδέεται με παραγωγή αγαθών ώστε να περιοριστούν οι πληθωριστικές πιέσεις και

3. με αξιοποίηση όλων των εργαλείων για τη λειτουργία της αγοράς.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά παρακολουθεί τη λεηλασία του εισοδήματος της κοινωνίας από την ακρίβεια», κατήγγειλε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Χωρίς κανένα σχέδιο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά παρακολουθεί τη λεηλασία του εισοδήματος της κοινωνίας από την ακρίβεια. Όπως και στην πανδημία, έτσι και στο μέτωπο της ακρίβειας είναι ανίκανη να σχεδιάσει έστω και σε βάθος εβδομάδας», είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον Real FM.

«Με ευκολία ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως δεν υπάρχει ακρίβεια προ ημερών και ότι στα σούπερ-μάρκετ βγάζουν… selfie μαζί του – όταν ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου κατέγραψε αύξηση στο φυσικό αέριο 180%. Με βάση τα νέα στοιχεία αναμένουμε αυξήσει έως και 20% σε βασικά καταναλωτικά αγαθά», επεσήμανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στην Αθήνα, και προσέθεσε:

«Oι άμεσες κινήσεις που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» είναι οι εξής: «Αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, γιατί είναι το μοναδικό εργαλείο άμυνας στα χέρια των εργαζομένων για να παλέψουν την ακρίβεια. Να μειωθούν οι ΕΦΚ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Να υπάρξει άμεση παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και -το πιο κρίσιμο- ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία».

Σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία των νέων στην Ευρώπη, βάσει τον οποίο η Ελλάδα καταγράφει το χειρότερο αποτέλεσμα, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως «η ανεργία των νέων είναι μια τεράστια πληγή εδώ και χρόνια». «Σύμφωνα με τη Eurostat εκτοξεύθηκε το 2014 στο 52,4%».

«Η δική μας κυβέρνηση την παρέδωσε το 2019 στο 35,2% και τώρα ξανασκαρφάλωσε στο 39,1%. Είναι ξεκάθαρο πως για τους νέους το πρόγραμμα της ΝΔ συνοψίζεται στις λέξεις ανεργία και επισφάλεια, δηλαδή διάλυση των εργασιακών σχέσεων, χωρίς οκτάωρα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, και το χειρότερο; Η ΝΔ σπρώχνει τους νέους στη φυγή στο εξωτερικό», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:


Ακρίβεια: Νοικοκυριά σε απόγνωση – Κυβέρνηση: Υποσχέσεις για μέτρα

Σταϊκούρας: Δεν υφίσταται ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ

ΜεΡΑ 25: Μειώσεις ΦΠΑ έρχονται και παρέρχονται μέσα σε 24 ώρες από την Μητσοτάκης Α.Ε – Νομοθέτηση τώρα ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ στο 15 %

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago