Πολιτική

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Ζούμε την τελευταία φάση ανασύνθεσης του σκηνικού της μεταπολίτευσης

Η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ επιβαρύνει την κρίση του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του, ζούμε την τελευταία φάση ανασύνθεσης του μεταπολιτευτικού σκηνικού. 

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς, το κόμμα από το οποίο δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο One Channel. 

Ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε πως: «O,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ το ελέγχει ο Αλέξης Τσίπρας», ενώ αναγνώρισε ότι έχει και ο ίδιος ευθύνες γιατί σε κρίσιμες περιόδους δεν μίλησε για αμοραλιστικές συμπεριφορές τις οποίες είχε διαπιστώσει, καθώς και ότι από το 2015 επικρατεί ένα κράμα αρχηγισμού και λαϊκισμού στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τάχθηκε επίσης υπέρ της Πλεύσης Ελευθερίας, του κόμματος του οποίου ηγείται η κόρη του Ζωή Κωνσταντοπούλου και είπε ότι το συγκεκριμένο κόμμα, έχει μεν μικρό ποσοστό, αλλά δείχνει ότι η κοινωνία διαθέτει δυνάμεις και ότι θα συμβάλει στην αναδιαμόρφωση ενός νέου πολιτικού σκηνικού.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε λόγο για ξεπεσμό και κατάντημα αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Αυτή είναι μια περίοδος που είναι άκρως αντιφατική για την Ελλάδα του 2023 η οποία βλέπει προς τον ορίζοντα του 2035 και του 2050. Δεν είναι μια ομαλή πορεία που ανοίγεται μπροστά μας και είναι μεγάλες οι πληγές που υπάρχουν. Έχουμε πληγές στην περιβαλλοντική αρμονία και στην κοινωνική συνοχή επίσης, έχουμε πληγές στην κοινή ψυχολογία, στη δημόσια ψυχολογία, στην κοινωνική δεν έχουμε υψηλό δείκτη αισιοδοξίας. Έχουμε επίσης πληγές στο δημόσιο ήθος και στη δημόσια συμπεριφορά, στη στάση ζωής, στην ανάληψη ευθυνών, στη λογοδοσία. Με αυτές τις πληγές ανοιχτές μπροστά μας πρέπει να μην χαντακώσουμε τις μεγάλες ελπίδες που υπάρχουν. Υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις στην κοινωνία που ψάχνονται, ψάχνουν, θέλουν άλλη περπατησιά».

Σε ερώτημα για το ρόλο του Στέφανο Κασσελάκη, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος απάντησε ότι «αυτό που συμβαίνει το θεωρώ και ξεπεσμό και κατάντημα και τραγέλαφο. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση για τους οποιουσδήποτε τακτικισμούς οποιουδήποτε, για τους οποιουσδήποτε αμοραλισμούς και τυχοδιωκτισμούς οποιουδήποτε να αντικαθιστούμε την κοινωνική, την πολιτική, την ιδεολογική και την ηθική ταυτότητα με μια γελοιογραφία».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είπε ότι τον έλεγχο έχει ο Αλέξης Τσίπρας 

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού στη συνέχεια, είπε πως «ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος το ελέγχει κοινοβουλευτικά, οικονομικά, επικοινωνιακά ποιος το ελέγχει; Ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Κασσελάκης είναι εκείνος που παίζει τον όποιον ρόλο επιλέγει ο ίδιος ή νομίζει ότι μπορεί να παίξει. Ο κ. Τσίπρας έχει την ευθύνη ότι μεθόδευσε όλη αυτή την άσχημη κατάσταση η οποία δεν επιτρέπει σε κανέναν να επιχαίρει. Είναι μεγάλη πληγή, είναι ξεπεσμός».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος πρόσθεσε ότι «έχω ευθύνες και τις αναλαμβάνω δημόσια γιατί συντήρησα ή ανέχτηκα ορισμένα πράγματα ή δεν μίλησα ανοιχτά σε ορισμένες περιόδους και για αμοραλιστικές και, υπολογιστικές και πολιτικάντικες συμπεριφορές πιστεύοντας ότι μπορώ να ισορροπήσω, να ελέγξω. Με ενδιέφερε να μην βρεθεί ο Συνασπισμός εκτός κοινοβουλευτικής πραγματικότητας».

«Παιδάκια της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ λοιδορούσαν το 3% και έλεγαν ότι γίναμε κόμμα εξουσίας. Είναι οι νεόπλουτοι της εξουσίας», σημείωσε σε άλλο σημείο. 

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago