Κόσμος

Στην Αίγυπτο τα πρόωρα βρέφη από το Αλ Σίφα – Συνεχίζει τις επιχειρήσεις σε νοσοκομεία της Γάζας το Ισραήλ

Μια πρώτη ομάδα 29 πρόωρων βρεφών που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας πέρασε σήμερα τα σύνορα της Αιγύπτου από το πέρασμα στη Ράφα, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera.

Τα νεογέννητα απομακρύνθηκαν την Κυριακή από το νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα, όπου αρκετά άλλα μωρά έχασαν τη ζωή τους εν μέσω κατάρρευσης των ιατρικών υπηρεσιών, εξαιτίας και των διακοπών στη ηλεκτροδότηση, λόγω έλλειψης καυσίμων, όπως ανέφεραν γιατροί. Συνολικά 31 πρόωρα βρέφη απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο αυτό, αλλά δεν έχει καταστεί άμεσα δυνατόν να δοθεί εξήγηση για ποιο λόγο μόνο 29 έφθασαν στην Αίγυπτο.

Το βράδυ της Κυριακής ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του αλ Σίφα που δείχνουν τη Χαμάς να μεταφέρει στο νοσοκομείο κάποιους από τους ομήρους που έπιασε κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Υποστήριξε επίσης ότι εντόπισε σήραγγα 55 μέτρων κάτω από το νοσοκομείο η οποία, όπως δήλωσε, χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς σκοπούς. Η Χαμάς διαψεύδει εδώ και χρόνια ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία για στρατιωτικούς σκοπούς και απάντησε ότι οι εικόνες των ομήρων στο αλ Σίφα αποδεικνύουν ότι μεταφέρθηκαν εκεί «για να λάβουν φροντίδα».

Στο στόχαστρο και το Ινδονησιακό

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις σε νοσοκομεία της Γάζας, καθώς πιστεύει ότι χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς ως στρατηγεία για τις επιθέσεις εναντίον του Ισραηλινού στρατού.  Το ινδονησιακό νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, πολιορκείται από ισραηλινά τεθωρακισμένα.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον «12 ασθενείς και συγγενείς τους» σκοτώθηκαν και «δεκάδες τραυματίστηκαν» από ισραηλινό πλήγμα εναντίον του. Ο εκπρόσωπός του μάλιστα εξέφρασε φόβους ότι θα συμβεί και εκεί ότι και στο Αλ Σίφα, το οποίο εκκενώθηκε από την πλειονότητα των ασθενών και του προσωπικού. Σύμφωνα με τον ίδιο στο Ινδονησιακό νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια, παραμένουν περίπου 700 ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό.

Ο ισραηλινός στρατός επισήμανε ότι «επεκτείνει τις επιχειρήσεις του σε νέες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας», κυρίως στον τομέα της Τζαμπαλίγια, ενώ η Χαμάς επαναλαμβάνει ότι το Ισραήλ διεξάγει «πόλεμο εναντίον των νοσοκομείων».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago