Πολιτική

Πώς βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ τα σενάρια περί εκλογών

«Τα δημοσιεύματα που φέρνουν εκ νέου τις εκλογές στο προσκήνιο δείχνουν ότι το αίσθημα της απόλυτης κυριαρχίας που είχε η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει». Με αυτά τα λόγια σχολιάζει τα σενάρια περί εκλογών υψηλόβαθμο στέλεχος της Κουμουνδούρου, τα οποία διακινούνται τις τελευταίες μέρες, κατά κύριο λόγο από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρούν ότι τα σενάρια αυτά έχουν βάση και σε κάθε περίπτωση δηλώνουν έτοιμοι για την προσφυγή στις κάλπες. Εξάλλου δεν περνάει μέρα που να μην επαναλαμβάνουν με κάποιο τρόπο το αίτημα για εκλογές που κατέθεσε επίσημα πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών και πως αυτές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας δεν πτοεί το αίσθημα ετοιμότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ειδικά από τη στιγμή που θεωρούν ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

«Η κυβέρνηση καταγράφει σημαντική φθορά και η αλήθεια είναι πως τίποτε δεν της βγαίνει. Αυτό πλέον φαίνεται για τα καλά», συμπληρώνει το ίδιο στέλεχος που εκτιμά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές αργά ή γρήγορα, αναζητώντας μάλιστα «καθαρή εντολή» για την επόμενη μέρα διαχείρισης της πανδημίας. «Ένας άλλος λόγος που πιέζεται είναι η παρουσία Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ. Μάλλον περίμενε αλλιώς τα πράγματα και δεν του βγαίνουν έτσι», σημειώνει με νόημα.

Η αλήθεια είναι ότι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φροντίζει να κρατάει αποστάσεις και αυτό που δείχνει να τον απασχολεί την παρούσα στιγμή είναι η οργάνωση του κόμματος και η διαμόρφωσή του στα δικά του δεδομένα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ενοχλήθηκε με την απόφαση του πρωθυπουργού να βρεθεί στη Λήμνο ανήμερα των Φώτων, καθώς είχε επιλέξει και ο ίδιος να βρεθεί στο νησί. Συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών δεν έγινε, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει απευθύνει πρόσκληση στον κ. Ανδρουλάκη «να τα πούμε σύντομα».

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι επιβεβαιώνεται η αρχική τους εκτίμηση πως η εκλογή Ανδρουλάκη προβληματίζει κατά κύριο λόγο τη Ν.Δ. και όχι εκείνους και πως αν κάποιος πρέπει να πονοκεφαλιάζει με το ενδεχόμενο διαρροής ψηφοφόρων προς το ΚΙΝΑΛ, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι ο Αλέξης Τσίπρας.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago