Πολιτική

Κρίσιμη ΚΕ για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ – Πυρετός διαβουλεύσεων μετά την πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα

Με την ομιλία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη ξεκινά σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι η κρίσιμη όπως όλα δείχνουν συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως προανήγγειλε την Παρασκευή με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης θα ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή να εγκρίνει δημοψήφισμα προκειμένου τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος να αποφασίσουν για τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών που έχει παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα.

Συγκεκριμένα στο μήνυμά του ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι διεφθαρμένη όπως είναι η κυβέρνηση αλλά άρρωστη, με στελέχη που προσβάλλουν τον πρόεδρό τους και τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Δεν θα κάνω πίσω, θα τιμήσω την εντολή που έλαβα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα ενιαίο υγιές κόμμα με μόνη τάση την δημοκρατία από την βάση. Η λειτουργία ενός κόμματος, πόσω μάλλον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται θέμα αναβολών και σκόπιμων ή μη καθυστερήσεων. Γι’ αυτόν τον λόγο αύριο θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των 4 στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κ.Ε. αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας».

Η απόφαση του κ. Κασσελάκη αιφνιδίασε και προκάλεσε αντιδράσεις από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους αλλά και συζητήσεις μεταξύ των υποστηρικτών του στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην Κεντρική Επιτροπή. Είναι ενδεικτικό ότι χθες το βράδυ συνεδρίαζαν διαφορετικές τάσεις του κόμματος, οι «προεδρικοί», η Ομπρέλα και η «6+6» για να εξετάσουν τα δεδομένα και να προσδιορίσουν την στάση τους στην Κεντρική Επιτροπή .

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε την Μεγαλόπολη όπου συνομιλώντας με τον κόσμο ανέφερε: «Ένα κόμμα το οποίο δεν ακούει τη βάση του, δεν δικαιούται να είναι κόμμα εξουσίας». Λίγο αργότερα από την Καλαμάτα, επόμενο σταθμό της περιοδείας του σημείωσε: «Ήρθα για εσάς, το κόμμα ανήκει στον κόσμο. Αν δεν βγούμε εμείς έξω με τον πρόεδρο πρώτο, ποιος θα το κάνει;».

Εξάλλου σε παρέμβασή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Το βασικό είναι να είμαστε ένα υγιές κόμμα που θα δίνει συντροφικότητα, όχι να προσβάλλει χωρίς λόγο όλα τα μέλη του. Μία συντροφικότητα, μία ανεκτικότητα. Αυτό είναι το υγιές. Αυτό επιβραβεύουμε. Να αφουγκραστούμε τη βάση του κόμματος. Η βάση του κόμματος θέλει να γίνουμε κυβερνητική Αριστερά. Το οποίο σημαίνει πολλά πράγματα για πάρα πολλούς».

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago